hur man får en spiral

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-05-31
Du kanske funderar på att använda en spiral ( spiral ) för födelsekontroll . Det är sant att dessa enheter har flera fördelar jämfört med andra former av preventivmedel , men det finns potentiella komplikationer . Dessa steg beskriver på uppsidan och nedsidan
1 .
Förstå hur en spiral fungerar . En kopparspiral är en liten T-formad objekt som placeras i livmodern via slidan insättningen. En sträng hänger ner genom livmoderhalsens öppning i slidan , liknande en tampong ( även om en spiral sträng är mycket kortare och en tampong kvar i underlivet kanalen , inte livmodern ) . Kontroll av strängen månatliga försäkrar att spiralen inte lossnar . Spiral arbete genom att ändra sammansättningen av livmoderslemhinnan och livmoderhalsens sekret så att befruktning inte sker .
2 .
Vet hur insättning och uttag fungerar . En läkare eller sjuksköterska måste sätta en kopparspiral . Generellt Läkarna ordinerar spiral för kvinnor som haft minst ett barn vaginalt . Det är möjligt att sätta in en kopparspiral i en kvinna som har haft en Kejsarsnitt , men ytterligare ett införingsverktyget får användas , och processen kan vara mer smärtsam . Spiralen är vikt före insättning , det tar sin T- form en gång i livmodern . När du har infogat en spiral gäller omedelbart. Borttagning måste också äga rum på en klinik . Den läkare eller sjuksköterska bogserbåtar på spiralen är sträng för att ta bort den .
3 .
skilja mellan de två huvudtyperna av spiral . Mirena är ett hormonellt spiral . Det frigör progesteron direkt i livmodern för att förhindra graviditet och minska menstruella blödningar och kramper . En del kvinnor slutar att få sina perioder tillsammans när man använder Mirena . Den Paragard är icke-hormonella . Den har en tunn koppar tråd virad runt basen av spiral. Koppar fungerar som en naturlig irriterande för livmoderslemhinnan därigenom hjälpa dem att förhindra graviditet .
4 .
Tänk om fördelarna med en spiral . Spiral är effektiva för upp till fem år ( Mirena ) eller 10 år ( Paragard ) . Om en kvinna önskar bli gravid före denna tid har förflutit , kan hon ha spiralen omedelbart avlägsnas med någon effekt på hennes fertilitet . Spiral , när täcks av försäkringar , är mycket billigt . En kvinna måste betala hennes gynekolog samarbete betala vid införande och avlägsnande. Jämfört med att betala för månadsvis födelsekontroll , kan detta ha en betydande besparingar . För kvinnor som har svårt att komma ihåg att ta en daglig tablett , är spiralen lätt . Spiral har 99,2 till 99,9% effektivitet takt, vilket är en av de högsta av någon form av preventivmedel .
5 .
beakta riskerna för en spiral . Kramper och blödningar kan förekomma under insättning eller borttagning . Spiralen kan bädda i livmoderväggen eller lossnar helt. Om en kvinna får en infektion i slidan med en spiral leder detta till en högre risk för inflammation i lilla bäckenet , vilket kan leda till infertilitet . Längre, tyngre och mer smärtsam perioder kan resultatet. Om en kvinna blir gravid med en intakt spiral , risker hon utomkvedshavandeskap. Eftersom Mirena är hormonella , bär det några av de biverkningar som p-piller gör , som viktökning , huvudvärk , högre blodtryck , akne , minskad sexlust och cystor på äggstockarna. Spiral skyddar inte mot sexuellt överförbara sjukdomar.
6 .
Väg ditt hälsotillstånd mot användning av spiral. Du bör inte få en spiral om du har en höft infektion och en STD , cancer i livmoderhalsen eller livmodern , oförklarlig vaginal blödning , bäcken tuberkulos , en allergi mot koppar ( Paragard ) , leversjukdom eller bröstcancer ( Mirena ) eller är gravida . Kvinnor som har inflammation i lilla bäckenet , två eller flera sexuellt överförbara sjukdomar , nedsatt fertilitet , bakteriell vaginos , diabetes , anemi , en lutande livmoder , Myom , hiv /aids , blod frågor blodpropp eller äggstockscancer bör noga tänka en spiral , som en Spiralen kan förvärra dessa problem .


Previous:nothing Next:hur man får behandling för inflammation i lilla bäckenet

Relaterade artiklar


 • hur man hittar psykologisk behandling för erektil dysfunktion
 • hur du anpassar tandskydd
 • hur reparera emalj på tänderna
 • hur du definierar ditt kön
 • Hur vet man att börja få bäcken tentor
 • tandsköterska uppgifter i Commonwealth of Pennsylvania
 • Hur man använder en kondom
 • hur man identifierar din egen förspel knappar
 • hur man får dagen- efter-piller
 • hur PET för att utföra förspel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com