hur man väljer preventivmedel

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-05-08
Inte redo för ett besök av storken ? Medan endast avhållsamhet är 100 procent effektivt för att förebygga graviditet , de flesta typer av preventivmedel är mycket tillförlitliga när de används på rätt sätt . Du måste diskutera alternativen med din vårdgivare , men dessa riktlinjer kommer att hjälpa dig att begränsa dina val att hitta en metod som fungerar för dig och din livsstil
1 .
Bestäm vad du är villig att göra och vad du inte är . Vissa preventivmedel måste intas ( med enstaka och lindriga biverkningar ) , men alla är inte öppen för det. Andra typer av preventivmedel är anordningar används eller används mer eller mindre externt snarare än piller-form förtäring .
2 .
Förstå varför man använder kondomer , manliga och kvinnliga , och membran eller hals keps. Man kondomer blockera spermier från att nå ägget med en 86 procent o 98 procent effektiv ränta . Men bara latex och polyuretan är de enda två material visat sig skydda mot könssjukdomar . Kondomer arbete på ungefär samma sätt som förhindrar att spermier kommer in i kroppen . De är något mindre effektiva på 79 procent till 95 procent . Förebyggande fördelar är ungefär samma , och de kan föras in upp till 24 timmar före samlag . Membran finns 80 procent till 94 procent effektivare genom att blockera spermier från att komma in . Cervikal cap är 80 procent till 90 procent effektiv för kvinnor som inte fött barn , och 60 procent till 80 procent för dem som har .
3 .
Forskning spiraler , såsom koppar T Spiralen och Progestasert T spiral . Båda är T- formade enheter placerade inuti livmodern . Koppar i koppar T spiralen stannar spermier , medan själva enheten släpper en liten mängd av ett hormon som blockerar graviditet . Den andra T iud innehåller progesteron , vilket hindrar spermier från att nå ägget . Den koppar version kan finnas kvar i livmodern i upp till 10 år medan de Progerstasert kan pågå i ett år . De är 99 procent och 98 procent effektiv , respektive.
4 .
Kontrollera med din läkare om tabletter och andra sväljas eller p-piller alternativ . Normalt är dessa frisätter hormoner , östrogen och gulkroppshormon, som blockerar frisättning av ägg från äggstockarna. " The Pill " släpper båda hormoner , medan "mini-piller " bara släpper gulkroppshormon . De är 95 procent till 99,9 procent effektiv . De kan lägga till risken för hjärtsjukdomar , såsom högt blodtryck , blodpropp och blockering av artärerna . De kräver ett recept .
5 .
få injektioner av läkare . Dessa inkluderar Lunelle och Depo-Provera , som är bilder av hormoner ges var och en till tre månader . De är 99 procent och 99,7 procent effektiv , respektive .
6 .
Rådgör med din vårdgivare för andra alternativ , eftersom det finns många . Men kom ihåg att ingen av dessa är full-bevis , för förebyggande av graviditet eller STD .

tips och varningar


 • Norplant och Norplant två togs bort från marknaden i juli 2002. Om du använder Norplant systemet , bör du kontakta din läkare om vad ditt preventivmedel alternativ kommer att ske efter fem år utgångsdatum för ditt system .


 • Previous:nothing Next:hur du väljer en kondom eller latex barriär

  Relaterade artiklar


 • tandsköterska uppgifter i Commonwealth of Pennsylvania
 • peridex riktningar
 • hur du skyddar dig mot dag våldtäkt
 • hur du tar bort fläckar tandköttskanten
 • hur du väljer en kondom eller latex barriär
 • hur man väljer preventivmedel
 • hur reparera emalj på tänderna
 • hur man kan stoppa kind bitande
 • proteser kontra implantat
 • Hur vet man att börja få bäcken tentor
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com