hur man blir en nunna

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-06-18
Beslutet att bli en nunna är en livsförändrande åtagande . Därför är den process du måste genomgå för att fylla positionen ganska långa och intensiva och kräver i allmänhet att ge upp alla romantiska relationer och materiella
1 .
Utvärdera din nuvarande livsstil för att se om du är berättigad att bli nunna . För att bli en nunna , måste en kvinna vara en ogift oskuld . Om du är skild , krävs det att ditt äktenskap har ogiltigförklarats av den katolska kyrkan , vilket innebär att kyrkan har officiellt erkänt det som ogiltigt .
2 .
examen från college . De flesta religiösa ordnar kräver en högskoleutbildning , åtminstone i form av en kandidatexamen . Detta gäller särskilt för beställningar som erbjuder utbildningstjänster inom sina samhällen till barn eller allmänheten . Det kan vara nödvändigt att ha koncentrerat dina studier på religion .
3 .
Välj en religiös ordning som bäst sammanfaller med din egen personliga uppdrag att tjäna Gud. Det finns en mängd olika grupper av nunnor med olika uppdrag . Vissa föredrar att utöva sin religiösa tro i en privat , kontemplativ sätt medan andra väljer att vara aktiva i samhället och sprida sin tro som aktivister . Traditionellt nunnor tillbringar merparten av sin tid inne i klostret och de som är mer aktiva i stället kallas systrar .
4 .
Bestäm arbetsområde du vill ägna din dags att genom att utforska det arbete som olika order . Nunnor utföra olika jobb, bland annat undervisning och rådgivning, studier bibliotek , omvårdnad , vinframställning och politisk aktivism . Medan de flesta nunnor arbetar direkt inom gemenskapen där deras kloster är beläget , andra väljer att resa i hela världen till länder i behov av stöd .
5 .
Live i ett kloster på försök underlag för att avgöra om det religiösa livet är för dig. Detta är en process uppmuntras av de flesta religiösa ordnar , eftersom det är en period av allvarlig kontemplation om att bli nunna . Kvinnor i denna situation , kallad nybörjare , ofta tillåts fortsätta sitt nuvarande jobb i omvärlden samtidigt som lever i kloster . Generellt är det fullt förståeligt och acceptabelt att välja att inte bli en nunna efter denna period , så känn dig fri att använda detta som en riktig lärorik erfarenhet utan rädsla för att göra ett åtagande innan du är helt säker .
6 .
Gör löften om fattigdom och kyskhet efter att du officiellt besluta att bli nunna . Var medveten om att dessa löften anses permanent och detta beslut är avsett att vara ett livslångt åtagande.

tips och varningar


 • Änkor tillåts bli nunnor , trots deras tidigare äktenskap .


 • Previous:nothing Next:hur man ger en torr fransk kyss

  Relaterade artiklar


 • hur man köper en allergivänliga smörjmedel
 • varningar om lumineers
 • hur man identifierar din egen förspel knappar
 • hur man kan hantera homofobi
 • Hur du tar pole - danslektioner
 • Hur får man en penis implantat
 • hur man hittills under senior år
 • hur man förstår freudianska utvecklande teori
 • hur man väljer preventivmedel
 • hur du tar bort fläckar tandköttskanten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com