hur man förstår freudianska utvecklande teori

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-06-12
Dr Sigmund Freuds utvecklande teori håller i huvudsak att människor går igenom en serie av sexuell faser i tidig barndom som bestämmer personligheten de kommer att ha som vuxna . Enligt Freud är vi alla föds som nöje arbetssökande och varje fas av utveckling bygger på våra försök att tillfredsställa våra begär för nöjes skull. Vad som följer är enkla åtgärder du kan vidta för att hjälpa dig få en bättre förståelse av Freuds utvecklingsteori
1 .
Vet den första fasen av utvecklingen är den muntliga behandlingen. Enligt Freud , sker detta skede mellan födelse och ett år för barnet och fokuserar på glädjen i munnen . Om ett barn är frustrerad under denna fas av att behöva vänta på sin njutning , kommer barnet att växa upp muntligen fixerade vid rökning, alkohol eller äter .
2 .
Förstå att nästa fas i utveckling , enligt Freud , är den anala stadiet . I detta läge ( 2 till 3 år ) , är barnet närmar sig sitt första möte med regler när han måste lära sig de komplexa serie manövrer involverade i potträning . Om barnet blir fixerade vid denna fas , kan han växa upp och bli alltför berörda med prydlighet , ordning och innehav .
3 .
begripa att nästa fas i utvecklingen är det falliska stadiet . Enligt Freud vid denna tidpunkt (4 till 5 år gamla ) , skall barnets konfrontera hennes önskningar för det motsatta könet förälder och slutligen förena dem genom att fokusera sin kärlek på samma kön föräldern .
4 .
Var medveten om att nästa steg är känt som latens fas . Den latensperiod sker mellan 7 och puberteten , och under denna period , inga ytterligare sexuell utveckling sker .
5 .
förstå att genitala fasen är det sista steget i utvecklingen , enligt Freud . Från cirka 14 års ålder och framåt , tonåringens könsorgan utvecklas och deras sexuella önskningar blir fokuserade på dessa områden. De kommer att genomgå en period av ångest som de försöker ta itu med denna nyfunna område av glädje , men de kommer i slutändan komma till rätta med det.


Previous:nothing Next:hur man ska behandla manliga låg libido

Relaterade artiklar


 • hur komma ut som läkare
 • hur du döljer feminina drag
 • hur man kysser att utföra förspel
 • hur man använder ett vattenbaserat glidmedel
 • hur man anta feminina drag
 • vad är en dmd examen ?
 • hur PET för att utföra förspel
 • hur man köper hormoner lagligt
 • hur man kan stimulera G-punkten
 • hur du avgör om din partner är i riskzonen för hiv eller aids
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com