Hur man använder en vaginal ring för födelsekontroll

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-07-23
Den vaginal förlossning kontroll ringen är en bekväm och pålitlig form av preventivmedel med få negativa sidoeffekter. Till skillnad från p-piller som måste tas dagligen, skall ringen införas endast en gång per menscykel och stannar i kroppen i tre veckor . Den flexibla , icke-latex ring släpper en stadig , låg dos av hormoner i blodet och är 99 % effektiv mot graviditet
1 .
Prata med din gynekolog om den vaginala preventivmedel ringen . Ringen är en receptbelagd medicin och är inte lämpligt för alla kvinnor . I synnerhet kvinnor som ammar , som röker eller som tar vissa mediciner eller naturläkemedel kosttillskott bör inte använda ringen . Med en förståelse för din medicinska historia , kan din läkare att fastställa vilken preventivmedel är mest lämplig .
2 .
Läs anvisningar för förvaring och användning noggrant innan du använder ringen. P-ringen kommer i en liten , återanvändbara foliepåsen och bör förvaras i kylskåp före användning. Håll påsen för korrekt avfallshantering efter användning.
3 .
Start NuvaRing den 5 dagen av menstruationscykeln , med dag ett är den första dagen av menstruationen , om du inte har använt hormon-baserade preventivmedel i minst en hel månad . Använda ytterligare ett preventivmedel som kondom eller svamp under den 1: a veckan med NuvaRing . Följ särskilda instruktioner förklaras med din läkare om du nyligen avslutat användning av en annan hormonellt preventivmedel som p-piller eller plåster .
4 .
Tvätta händerna noggrant innan du hanterar ringen . Liggande, sittande eller hukande i en bekväm ställning , med ena benet något höjd klämma ringen mellan tummen och pekfingret och för in i slidan . Ringens form överensstämmer för att passa bekvämt i slidan efter placering . Om du kan känna ringen i slidan , tryck in den ytterligare . Speciellt konstruerade för att vara kvar i slidan kanalen , kan ringen inte vilse i kroppen .
5 .
Låt ringen i för 3 hela veckor . Den 21 dag , ta bort ringen vid samma på dagen det infördes . Använda en pekfinger som en krok , försiktigt tag i ringen och dra sedan försiktigt ut från den vaginala kanalen . Placera ringen i sin ursprungliga foliepåsen och släng i en normal papperskorg . Sätt in en ny ring 7 dagar efter ringen tas bort.
6 .
vad jag ska göra om din ring faller ut . Vissa verksamheter , såsom tampong avlägsnats kan orsaka ringen att glida ut ur slidan . Om ringen är ur kroppen för mindre än 3 timmar , tvätta den ordentligt och sätt in i slidan . Om ringen är utanför kroppen i mer än 3 timmar , särskilt under vecka 1 och 2 i menstruationscykeln , använda ytterligare preventivmedel i minst sju dagar . Om du förlorar ringen, sätt i ett nytt och följer tidigare schema , med hjälp ytterligare preventivmedel för 1: a veckan .

tips och varningar


Följ
 • tillverkarens instruktioner för NuvaRing efter missfall , förlossning eller abort . Generellt bör kvinnor vänta minst en månad efter förlossningen att sätta ringen . Ring användning efter missfall eller abort beror på trimestern av förlusten .
 • flesta kvinnor och deras partner inte kan känna den vaginala ringen . Män som känner ringen under samlag , i allmänhet inte sinne och rapportera inga problem .
 • P- ringen kan orsaka illamående, viktökning , huvudvärk och ömma bröst . Om du märker en betydande förändring av din hälsa när du sätter i ringen , kontakta din läkare omedelbart .
 • Användning av p-ring under amning kan orsaka gulsot eller förstorade bröst hos barn .
 • Kvinnor som röker bör inte använda ringen på grund av allvarliga kardiovaskulära hälsorisker som blodproppar och stroke .


 • Previous:nothing Next:hur man ger en sensuell massage

  Relaterade artiklar


 • hur reparera indragna bröstvårtor
 • hur man hittar en dominatrix
 • hur man kan stimulera en mans g spot
 • hur man underhåller libido efter menopaus
 • hur man använder bondage tejp
 • hur man väljer rep att använda i träldom
 • hur du döljer feminina drag
 • Hur du använder Nipple Clamps under träldom
 • varningar om lumineers
 • hur man hittar kändis nakenhet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com