hur man undviker att bli smittade med hiv

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-07-29
Om du vill minimera risken för att få aids , det bästa sättet att göra det är att undvika infektion av hiv , det virus som orsakar sjukdomen. Färre människor i dag dör av AIDS i USA på grund av framgången för farmaceutiska insatser , men behandlingen är mycket dyr , i genomsnitt cirka 20,000 USD per år , producerar biverkningar och psykiskt lidande . I många delar av världen epidemin har slitit ett svep genom befolkningen . Det finns inget botemedel mot aids , och om du någonsin velat ha barn , skulle infektion visa sig vara ett stort hinder . Så här gör du för att hålla säker :
1 .
Oroa dig inte. HIV är en ömtålig virus . Till skillnad från influensa är det inte sprids genom luften , och inte heller överföras av casual kontakt, t. ex. skaka hand eller dela mat med någon som är smittad . Det är svårt att hitta hiv i saliv , så det är nog inte delas av kyssar heller . Den överförs genom ett utbyte av kroppsliga vätska som blod , sperma vaginal vätska, urin och avföring. Även om hiv- infekterat blod stänker på oskadad hud , det finns liten risk för infektion .
2 .
Oskyddat sex är en stor aveny för infektion . Du kan avstå om du så önskar , men kön är ett av livets stora glädjeämnen . En klok åtgärd är att sova med färre partners eller välja monogami .
3 . Author absolut bästa metoden är att använda kondom , troget och konsekvent . Kom ihåg att människor ljuger för att få ett ligg . Tro inte ett perspektiv partner om han eller hon påstår sig vara hiv- negativa . Om du är intresserad i början ett liv tillsammans , stanna monogamt i mer än sex månader , får provas tillsammans för hiv , då bli av gummi . Fram till dess en latex barriär är din bästa sexuella skydd .
4 .
Det är bäst att ta kondom bär som en del av sexakten . Un-smord icke-spermiedödande kondomer fungerar bättre för fellatio . Några är nu smaksatt . Kondomer kan hållas i munnen och rullade ut på en **** medan svälja så att en manlig sexpartner har kondom på sig som en behaglig upplevelse. När du använder en kondom , se till att ta bort det strax efter utlösning , avyttra den på rätt sätt .
5 .
Vaginal dammar bör användas när de lämnar cunnilingus till en kvinna . Dessa latex torg säljs i de flesta droger butiker , ibland som tandläkare dammar . Om din maskin är täckt med ett pulver , tvätta bort det innan du använder eftersom pulvret kan vara irriterande .
6 .
När hade analsex , använd välsmord kondom med ett vattenbaserat smörjmedel som KY jelly . Petroleumbaserade smörjmedel som vaselin eller babyolja kan försvaga gummit i kondomer . Anledningen till att homo-och bi-sexuella män är särskilt utsatta för hiv är att till skillnad från vaginan , är anuses inte naturligt smord så hudkontakt orsakar yta nötning som kan sperma blod kontakt.
7 .
Klipper eller sprickor i huden kan vara vägar för infektion . Om du har någon form av hudförändring på dina händer , gummihandskar när man har sex . Håll öppet sår avstånd från andra människor , eftersom du har nu blivit mer sårbara för hiv-infektion .
8 .
Om du är en intravenös missbrukare , inte delar kanyler. Det finns sprutbytesprogram program i de flesta städer . Dra nytta av dem. Om du inte har några andra alternativ , tvätta sedan dina verk med vatten och blekmedel . Rita en blekmedel och vatten lösning i kanyler . Sprutar ut det . Gör samma sak med vanligt vatten . Upprepa hela processen . Ännu bättre , söka hjälp för ditt missbruk .

tips och varningar


 • Om du tar rätt försiktighetsåtgärder , det finns faktiskt mindre risk att ha sex med någon som är infekterade än att vidta några förebyggande åtgärder med människor som antingen inte vet eller hävdar att de inte är smittade .
 • Vissa HIV + människor nu har en virusmängd som är omöjlig att upptäcka. Färre virus i blodet minskar risken för överföring , men parter bör ändå säkrare sex .
 • metoder godkändes här är för säkrare sex . Ingenting utom avhållsamhet är 100 procent vattentätt. Kondomer gör paus.
 • aids har inte sprids genom blodtransfusioner i år . Men på 11/14/07 New York Times rapporterade att fyra offer fick hiv från en organdonator , den första förekomsten av denna typ av överföring i USA i ett decennium .


 • Previous:nothing Next:hur man talar med föräldrar om att bli våldtagen

  Relaterade artiklar


 • hur du njuta avhållsamhet dating
 • hur man delta i en nakenhet konvention
 • hur man kan övervinna rädsla för allmänheten nakenhet
 • hur man hanterar impotens som en äldre vuxen
 • hur man ger en sensuell massage
 • hur man startar ett program våldtäkt medvetenheten i skolan
 • hur man använder Plan B ( levonorgestrel )
 • Hur får man en penis implantat
 • hur man köper en läderpiska
 • hur man kan engagera i själv slaveri
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com