hur man använder NuvaRing för födelsekontroll

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-08-28
Det finns många saker som avgör vilken metod för födelsekontroll en kvinna väljer att använda . En av dessa faktorer är bekvämlighet. NuvaRing är ett mycket enkelt och mycket effektivt preventivmedel som ger kvinnan flexibiliteten i förvaltningen hennes egen födelse kontroll och bekvämlighet att inte behöva komma ihåg att ta ett piller varje dag . NuvaRing är en flexibel ring innehållande progesteron och östrogen som sätts in i slidan och kvar i tre veckor . Under denna tid , är en kontinuerlig låg dos av hormoner långsamt frigörs i kroppen som hindrar dina äggstockar från att producera mogna ägg , därför att förhindra graviditet .

Du behöver :
NuvaRing ordinerats av din läkare eller gynekolog
. .


1 .
in en ny ring in i slidan på den första dagen av din period ( den första dagen av menstruationen ) . Det finns inget behov av en backup metod för födelsekontroll . Om du sätter in NuvaRing på dag två till fem i din cykel , och du inte använda hormonella preventivmedel under den föregående cykeln , måste du använda en back up preventivmedel under de första sju dagarna .
2 .
Ta ut NuvaRing ur foliepåsen och med rena händer , tryck på sidorna av ringen tillsammans . Tryck försiktigt vikta ringen långt in i slidan . Det finns ingen exakt position krävs för att ringen ska fungera , men om det är plats på rätt sätt , kommer du förmodligen inte tycker att det när det väl är på plats .
3 .
Ta bort NuvaRing exakt tre veckor efter den blev inmatad . Om du började använda ringen på en måndag , ta bort ringen på en måndag . Sätt inte in en ny ring i sju dagar . Du bör få din mens inom en vecka som du inte har en ring i.
4 .
exakt sju dagar efter att du tagit bort tidigare ringen , (på samma veckodag ) , in en ny ring in i slidan , även om din tid som inte har upphört. Upprepa denna cykel varje månad som du väljer att använda NuvaRing som ett preventivmedel .
5 .
Om NuvaRing glider ur slidan under samlag , tampong användning eller för någon annan anledning , skölj ringen med kallt eller ljummet vatten och sätt tillbaka samma ring om det har varit ute ur slidan i mindre än tre timmar . Om mer än tre timmar har gått , se bipacksedel för mer detaljerade instruktioner om hur gå vidare med återinförde antingen samma ring eller en ny ring och se till att följa metoder för säkerhetskopiering rekommenderas för att förhindra graviditet .

tips och varningar


 • NuvaRing inte skyddar mot sexuellt överförbara sjukdomar. För att minska exponeringen för hiv och andra STD : s måste du använda kondom .
 • Var uppmärksam på eventuella risker och biverkningar i samband med NuvaRing och hormonella födelse bekämpningsmetoder. Allvarliga risker inkluderar, men är inte begränsade till , blodpropp, stroke, hjärtinfarkt , högt blodtryck och hjärtsjukdomar. Vanliga biverkningar som förknippas med NuvaRing inkluderar vaginala infektioner och irritation , vaginal sekretion , viktökning , huvudvärk och illamående.


 • Previous:nothing Next:hur man använder icke- hormonella preventivmetoder

  Relaterade artiklar


 • hur man identifierar en potentiell datum våldtäktsman
 • hur man kan hjälpa med en makes impotens
 • hur man identifierar bakteriell vaginos
 • att introducera en partner till aga
 • hur man berättar en partner om HPV
 • hur man delta i en nakenhet konvention
 • Hur tröstar man en infertila par
 • hur man startar en avhållsamma relation
 • hur förklarar man sperma till ett barn
 • hur du döljer maskulina drag
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com