hur man använder avhållsamhet som en form som preventivmedel

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-08-29
Denna artikel kommer att förklara hur har en stark förståelse för din sexuella identitet , en frisk känsla av självförtroende och en förmåga att sätta personliga mål kommer att hjälpa dig i ditt beslut att använda avhållsamhet som preventivmedel
1 .
Förstå hur du värdesätter sexualitet ( och uttrycket för intimitet ) , vad du känsla att vara lämpligt sexuellt beteende, och vad sexualitet betyder för dig . Eftersom sexualitet ( och många sedvänjor uttrycks inom breda gränser av dess innebörd ) kommer att innebära många olika saker för många olika människor , är det viktigt att du undersöker de antaganden , uppfattningar och filosofier som definierar din förståelse av sexualitet . För en del män och kvinnor , kommer detta att innebära att välja att engagera sig i skyddade sexuell aktivitet efter att en lämplig ålder och mognad , medan det för andra innebär att välja att inte delta i någon sexuell aktivitet före äktenskapet (samt en myriad av andra alternativa val i mellan ) .
2 .
Definiera dina gränser . Bestäm om du kommer att avstå från alla eller de flesta , sexuell aktivitet ( som du beskriver kön vara ) . Vara säker och bygga upp en stark självkänsla för att hjälpa dig när du handskas med nya och potentiella relation partners . För att säkerställa att både din röst och ditt värde system respekteras , tydligt redogöra för din relation partner orsaken (er) du har valt att avstå från sex . (Det är viktigt att notera att det är okej att bara ha en föraning eller magkänsla om saken . Faktum litar på din intuition är lika betydande som bygger på religiösa och kulturella eller diktat för att avstå från sex . )
.
3
lita på ditt beslut och förväntar nytt förhållande partner att uppleva en anpassningsperiod , som på ett icke-sexuellt förhållande kan vara svårt för vissa män och kvinnor . För att hjälpa din partner under denna period av anpassning , försöka föra hans eller hennes uppmärksamhet bort från sexuell aktivitet du väljer att inte engagera sig i de många alternativa icke-sexuella former av intimitet som du gör. Använd alla , eller några , av följande icke-sexuella former av intimitet som utgångspunkt i ditt samtal : romantisk picknick , middag med tända ljus , långpromenad längs stranden på natten , Natt bada vid stranden , Parkera varandra i en lång omfamning , sensuell kyssar , Skriv kärleksbrev , ett gemensamt bubbelbad , skriva en kärlekssång , rygg och axlar massage .
4 .
Tänk på många sätt avhållsamhet kommer att hjälpa dig att leva ett lyckligare och friskare liv samt få en mer värdefull självkänsla . När du börjar denna tankeprocess Använd följande skäl (er ) som hjälper dig mot orsaken ( s ) som är rätt för dig : Avhållsamhet ställer större värde på din sexualitet , avhållsamhet ger dig möjlighet att undvika oönskade graviditeter och risken för sexuellt överförd sjukdom , avhållsamhet gör att du kan uppleva högre grad av intimitet och kontakt med din partner , Avhållsamhet främjar en starkare självkänsla , avhållsamhet kan du upprätta ett trossystem och sätt att leva som bara du kan definiera ; Avhållsamhet hjälper dig att ställa viktiga livsmål ; Avhållsamhet ger dig möjlighet att växa och mogna som människa ; Avhållsamhet hjälper dig att undvika de många känslomässiga sorg som kan uppstå från att ha sex för unga eller innan du är redo , avhållsamhet gör att din kropp tid att mogna och utvecklas , avhållsamhet gör du njuta av andra aspekter av din identitet .
5 .
in personliga mål . Fråga dig själv : Kommer jag avstå från sex fram till äktenskapet eller kommer jag bara avstå från sex under en viss tid ( eller under särskilda omständigheter) . När avstå från sex , är det viktigt att veta varför och hur länge . Kommer du att vänta tills du är i ett monogamt förhållande ? Kan du vänta tills du är sex månader till ett långsiktigt monogamt förhållande ? Fråga dig själv frågor om din sexualitet och varför du väljer att avstå från sex . Ju mer du förstår om ditt beslut , desto mer kan du kommer att vara att motstå tryck från andra att ändra dig . Lycka till !

tips och varningar


 • Kom ihåg att vara säker när berätta nya eller potentiella relation partner om ditt beslut att avstå från sex . ( Var tydlig med att du är säker på frågan och din åsikt i frågan kommer inte att ändra . ) Dessutom är det viktigt att försöka hjälpa din partner , på ett sätt som du kan , för att förstå varför du vill avstå från sex .
 • aldrig tillåt dig att vara pressade eller hotats att engagera sig i någon typ av sexuell verksamhetsområdet som du tycker är olämpligt , förnedrande , osäkra eller fel .


 • Previous:nothing Next:hur man använder beteendemässiga metoder för födelsekontroll

  Relaterade artiklar


 • hur man kan förbättra kärlek liv genom att förbättra hälsa
 • hur man ska behandla manliga låg libido
 • hur man ökar libido med viktminskning
 • hur man får rakare tänder utan tandställning
 • hur man berättar en partner om HPV
 • hur man ska behandla dyspareuni
 • hur man startar ett kok stryk relation
 • hur kön böja
 • hur man hanterar impotens som en äldre vuxen
 • hur man hittar en kvinnas G-punkten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com