hur man använder beteendemässiga metoder för födelsekontroll

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-08-28
Beteendemässiga metoder för födelsekontroll är tekniker används för att förhindra graviditet utan att använda en traditionell barriär preventivmedel . De är bra att människor som inte kan använda vanliga metoder såsom kondom eller p-piller på grund av religiösa skäl eller hälsoskäl

beteendemetoderna att förhindra graviditet


1 .
Avstå från samlag . Detta är den enda metod som är helt framgångsrik i att förhindra graviditet i alla fall.
2 .
drar sig ur innan klimax . Samlag , vanligen kallad återkallande eller " pull-out " -metoden är en annan vanligt förekommande från preventivmedel . Det kan vara mycket svårt att använda för ett antal anledningar . Det kräver paret , speciellt mannen , att vara helt i samklang och medveten om sin kropps signaler . Målet är för mannen att dra sig ur kvinnan innan de ejakulerar . Dock är denna teknik inte är särskilt effektivt på grund av att en man släpper en före utlösning smörjmedel innan faktiskt klimax . Före utlösning smörjmedel innehåller spermier och är mycket möjligt att få en graviditet .
3 .
Bestäm dina fertila period . Den symptothermal metoden kräver en kvinna för att kartlägga förändringar i hennes cervixmucosan basala kroppstemperatur ( vakna ) , liksom hennes egen menstruationscykel historia att avgöra när sin fruktsamma period börjar . Den fertila period är den tid som hon har ägglossning . Paret beräknar fertila period och sedan avstår från samlag under denna fas. Denna metod är en teknik som används i naturlig familjeplanering och är mycket effektiva när de används på rätt sätt . Det är dock bäst användas av kvinnor som har en mycket regelbunden menstruationscykel.
4 .
Övervaka din cykel . Rytmen metoden är en teknik där ett par bestämmer deras fertila period enbart baserat på kalendern beräkningar av kvinnans senaste sex menstruationscykler. Därför är det också kallas kalendern metoden . Paret lade ner sin röst då eller använder en barriärmetod som kondom under den fertila perioden . Det är inte känt för att vara så framgångsrik som den symptothermal metod eftersom den inte hänsyn till variationer i en kvinnas menstruationscykel som är vanliga .
5 .
Amma efter ett barns födelse för att förhindra ytterligare en graviditet. Amning förhindrar produktionen av vissa hormoner som behövs för ägglossning . Denna metod är mest effektiv för de första sex månaderna efter förlossningen. Var noga med att amma minst var fjärde timme under dagen och var sjätte timme på natten för att öka effektiviteten.

tips och varningar


 • Innan du väljer en beteendevetenskaplig metod för födelsekontroll är det viktigt att ett par lär sig allt de kan om alla de olika metoder för att säkerställa att de förstår hur man använder dem på rätt sätt .
 • douching eller skölja slidan efter samlag är en annan metod används . Men det absolut inte fungerar . Inte bara hindrar det inte graviditet , men det ökar också risken för överföring av sjukdomar och kan orsaka infektioner i slidan .


 • Previous:nothing Next:hur man använder NuvaRing för födelsekontroll

  Relaterade artiklar


 • hur man hanterar med en kompis på låg ner
 • hur man njuta av en Gay Pride- festival i Detroit
 • hur man öva dhenuka position
 • hur de kan förmedla så kvinnlig som ett kors byrå
 • tandsköterska uppgifter i Commonwealth of Pennsylvania
 • Hur man vet om man är hetero
 • hur man undviker att bli arresterad för offentlig nakenhet
 • hur man ska hålla honom upprätt
 • hur man talar till tonåringar om preventivmedel
 • Hur man laddar ner kändis offentlig nakenhet bilder
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com