hur man använder hinder metoder för födelsekontroll

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-08-20
Med risk för sexuellt överförbara infektioner ( STI) eller sexuellt överförbara sjukdomar, preventivmedel som de manliga och kvinnliga kondomen ökar i popularitet på grund av deras förmåga att skydda människor från infektion, inklusive HIV . Barriärmetoder även ge utrymme för spontanitet i sexuella möten på grund av de lite förberedelse. För personer som har biverkningar av p-piller , är barriärmetoder används endast före och under sex . Eftersom barriärmetoder inte är beroende av hormoner , de är utmärkta för efter graviditeten , under amning , eller om du vet att du kommer att vilja försöka bli gravid snart och vill ha en metod som du kan stoppa utan problem .
1 .
kondomer för män . Man kondomer är förmodligen den mest populära av barriärmetoder . De är lätta att få och gratis på de flesta kliniker . Spermiedödande kondomer är de mest effektiva för att förhindra graviditet . Kondom är överlag mest effektiva för att förhindra överföring av sexuellt överförbara sjukdomar som herpes , HPV , hiv och gonorré . De eventuella riskerna med att använda kondom är att ha det faller av om det är för löst eller riva om den är för snäv . Om detta händer , använda akuta preventivmedel och få testas för sexuellt överförbara sjukdomar .
2 .
Den kvinnliga kondomen är ett rör av mjuk plast som har en sluten . Varje ände har en fälg . Den slutna änden sätts in i kvinnans vagina över livmoderhalsen , som ett membran , för att hålla röret på plats . Ringen på den öppna änden står utanför öppningen till slidan . Den kvinnliga kondomen kan infogas upp till 8 timmar innan samlag . Använd det inte med spermiedödande medel eller samtidigt som en manlig kondom . Ta bort kvinnliga kondomen direkt efter samlag , medan kvinnan fortfarande ligger ner . Denna metod skyddar också mot könssjukdomar och graviditet . Det finns få risker med kvinnlig kondom .
3 .
Membran . Membranet är en kupolformad gummikåpa som passar i en kvinnas vagina och täcker livmoderhalsen. Det ska alltid användas tillsammans med spermiedödande medel eller det blir ineffektivt . Du måste sätta din diafragma inte tidigare än 6 timmar innan man har sex . På membranet vara kvar på plats för 6 timmar efter samlag och kan sitta kvar upp till 24 timmar . Eftersom bländare skall monteras på din specifika kropp , ska du se en hälso- utövare för att få en .
4 .
svamp . Svampen är en engångs skum svamp som innehåller spermiedödande medel . Det är fuktigt och infogas före kön . De är lätta att använda och billiga , vilket gör dem ganska populär men att de inte skyddar mot sexuellt överförbara sjukdomar och HIV . Svampen kan användas för 12 till 24 timmar och inga ytterligare åtgärder behövs under denna tid för att behålla skyddet . Du måste lämna svampen i sex timmar efter sex . Svampen är inte en bra idé för kvinnor som är allergiska mot spermiedödande medel eller som har en hög risk för toxisk chock .
5 .
livmoderhalscancer cap . Den cervikala cap liknar membranet men mindre . Det passar direkt över livmoderhalsen . Liksom membranet är det används tillsammans med spermiedödande medel och du måste se din läkare för att få monteras ordentligt . Till skillnad från membranet , behöver du inte ansöka på nytt spermiedödande medel varje gång du har sex . Du måste lämna in den för 8 timmar efter att ha sex . Du kan bära en livmoderhalscancer tak för upp till 48 timmar .
6 .
spermiedödande medel . Spermiedödande gel eller skum kan användas strax före samlag . Det skyddar inte mot sexuellt överförbara sjukdomar och är endast mycket effektivt för att förhindra graviditet när den används med andra metoder t. ex. kondom eller pessar. Medan billigt och enkelt att använda, kan spermiedödande vara rörigt och orsaka irritation i vissa kvinnor.

tips och varningar


 • alltid tala med din läkare innan du sätter preventivmetoder eller försöker bli gravid .
 • få testas för sexuellt överförbara infektioner efter varje ny partner .
 • inget preventivmedel är 100-procentig effektivitet . Att använda dem på rätt sätt är viktigt för att förhindra graviditet .


 • Previous:nothing Next:hur man använder Leas sköld för födelsekontroll

  Relaterade artiklar


 • hur man kan minska frigidness naturligt
 • hur man undviker att vara enkel
 • hur man väljer bondage videor
 • hur man startar ett kok stryk relation
 • hur man berättar en partner om HPV
 • Hur vet man att använda spermiedödande medel
 • hur man får piggare bröstvårtor
 • hur man ser androgyna
 • hur man hittar sin G-punkten
 • hur man identifierar inflammation i lilla bäckenet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com