hur man gör för glömd p-piller

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-08-29
Många kvinnor är beroende av p-piller , eller p-piller , för att förhindra oönskade graviditeter . Med den här metoden , har kvinnan att komma ihåg att ta ett piller varje dag och det är inte ovanligt att glömma ett piller . Remembering hur man gör upp för missade piller kan vara förvirrande. Det finns dock vissa riktlinjer som visar dig hur man gör upp om missade piller och komma tillbaka på rätt spår

Du behöver : .
recept från din läkare (endast om du är under 18 )
<. /h4 >
1 .
Om du missar en aktiv piller under din cykel , helt enkelt ta p-piller så snart du kommer ihåg det och ta nästa tablett vid vanlig tid . Aktiva piller är piller som faktiskt innehåller hormoner , och kommer att bestå av tre första veckorna av piller i förpackningen . Det kan innebära att du tar två tabletter på en dag . Du behöver inte använda en back -up preventivmetod .
2 .
Om du missar två aktiva tabletter under den första eller andra veckan i din cykel , ta två piller på dag som du kommer ihåg och ta två piller dagen efter . Fortsätt att ta en tablett om dagen tills du är klar förpackningen . Du kommer också att behöva använda en back -up preventivmetod i sju dagar .
3 .
Om du missar två aktiva tabletter under den tredje veckan av din cykel kommer metoden du följer variera något , beroende på om du är en "Sunday Starter " , eller " Dag Ett " förrätt. Om du är en "Sunday Starter ", fortsätter med ett piller om dagen fram till söndag . På söndag , kasta ut resten av flocken, och starta en ny tablettkarta på vanligt sätt . Om du är en "Dag Ett " starter , kasta ut resten av flocken på den dag du minns , och börja ett nytt paket samma dag . I båda fallen använder en back -up preventivmetod för de kommande sju dagarna .
4 .
Om du missar tre aktiva tabletter när som helst under de första tre veckorna av din cykel Om du är en "Sunday Starter " fortsätter att ta en tablett om dagen fram till söndag . På söndag , kasta ut att packa och börja en ny förpackning . Om du är en "Dag Ett " starter , samma dag som du kommer ihåg , kasta ut de gamla förpackningen och börja ett nytt paket samma dag . I båda fallen använder en back -up preventivmetod för de kommande sju dagarna .
5 .
Om du någon gång osäker på vad man ska göra om ett missat piller är , fortsätter att ta en aktiv piller om dagen tills du kan nå din läkare och se till att använda en back-upp preventivmedel varje gång du har samlag .
6 .
Om du missar två eller fler piller och måste " Double up " på piller , kan du inte har en tid den månaden . Om du missar mer än en period , eller tror att du kan vara gravid , se din läkare omedelbart .

tips och varningar


 • När du ordineras p-piller Ska du få också ett informationsblad från tillverkaren innehåller instruktioner . Se till att du läser denna information och hålla dessa instruktioner på ett säkert ställe . Se detta blad när du har frågor om preventivmedel du tar . Förutom att ge dig råd om vad man ska göra om du glömmer tabletter, bör detta blad också informera dig om möjliga biverkningar eller andra viktiga varningar att vara medveten om när man använder p-piller .
 • användning av preventivmedel piller hindrar inte HIV eller andra sexuellt överförbara sjukdomar . Det är viktigt att använda en latex kondom för att skydda dig mot dessa infektioner.


 • Previous:nothing Next:hur man använder spermacides för födelsekontroll

  Relaterade artiklar


 • hur man använder Plan B ( levonorgestrel )
 • hur man använder kragar i träldom spela
 • hur man använder möbler i träldom
 • hur man korsa klänning
 • hur man väljer offentlig nakenhet videor
 • hur man hittar en lesbisk - vänlig spermabank
 • hur man undviker att bli smittade med hiv
 • hur du definierar ditt kön
 • hur man identifierar inflammation i lilla bäckenet
 • hur man ber en chef för ett one-night stand
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com