hur man hanterar en mognande kropp

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-08-09
Att vara tonåring är en spännande tid i livet , fylld av nya upplevelser , ökad självständighet och en ny syn på världen. Men det är också en tid då din kropp förändras och du kan få humörsvängningar eller förvirring om processen
1

Var uppmärksam på behovet av ökad fysisk hygien . När din kropp mognar , kommer du att svettas mer och hormonella förändringar kan förstärka kroppslukt . Dusch dagligen och tillämpa deodorant .
2 .
Prata med dina föräldrar eller skolkuratorn om din kropp är mogna snabbare än dina vänners kroppar . Natur sparkar igång mognadsprocessen vid olika tidpunkter i olika tonåringar . Alternativt , om dina vänner är alla mognar innan dig, dela dina känslor med en kurator eller läkare kan hjälpa .
3 .
Tänk igenom dina mål och sätta gränser för dig själv om dina kamrater tryck du att ha sex . Delta i sexuell aktivitet innan man är känslomässigt redo kan få förödande konsekvenser . Förutom risken att smittas av en sexuellt överförbar sjukdom ( STD ) eller blir gravid kan du också drabbas depression om du anger en sexuell relation för tidigt .
4 .
visa stolthet i dig själv . Några tonåringar upptäcker att de attraheras av samma kön och det orsakar kaos och förvirring . Acceptera dig själv för vem du är , men vara diskret . Oavsett om du är straight eller gay , är din sexualitet din verksamhet och du är fri att hålla det tyst .
5 .
boka tid för att se din husläkare om du har frågor eller funderingar om din förfallande kropp . Sällan kommer en tonåring uppleva en abnormitet när hans eller hennes kropp utvecklas . Din läkare kommer att kontrollera att allt går som planerat och han kommer att behandla alla fysiska förhållanden som är utöver det vanliga .
6 .
Relax . Du är bara en tonåring en gång i ditt liv . Fokusera på dina drömmar och mål och låta naturen ha sin gång .


Previous:nothing Next:hur man kan anpassa till att vara en flicka när de vill vara en kille

Relaterade artiklar


 • hur man får testas för könssjukdomar
 • hur man öva dhenuka position
 • Hur man sköter om bröstvårtan piercing
 • hur man kan övervaka livmoderhalssekretet till gage fertilitet
 • hur man får gratis kondomer
 • hur man öva seesawing position
 • hur man använder kragar i träldom spela
 • hur man förebygger hiv som senior
 • hur man hittills under senior år
 • hur man använder den omvända bönen position i träldom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com