hur man komma ihåg att ta p-piller

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-08-15
P-piller vid samma tidpunkt varje dag är avgörande för att se till att du inte har en oönskad graviditet. Även om du kanske kan ta en glömd p-piller så fort du kommer ihåg eller dubbelt upp nästa dag , oddsen för bli gravid ökar genom att göra detta . Om du vill undvika att bli gravid , måste du komma ihåg att ta dina p-piller varje dag vid samma tidpunkt . Här är hur man komma ihåg att ta p-piller

Du behöver :
P-piller .
Mobiltelefon med larmfunktion (tillval) .


1 .
Förstå hur p-piller arbete . P-piller är hormoner som lurar kroppen att tro att du redan är gravid . Du kommer bara ägglossning om dina hormonnivåer sjunker under en viss nivå. P-piller varje 24 timmar garanterar att detta aldrig händer . Men om du råkar missa ett piller under den tid som kroppen annars skulle ägglossning , kanske din kropp inse att det inte är gravid och ägglossning , så att du drabbas av en oönskad graviditet.
2 .
Acceptera att vissa kvinnor blir gravida även när du tar p-piller . Även om p-piller är ett av de mest effektiva former av preventivmedel , är de inte idiotsäkra . Om du inte tar din p-piller varje dag vid samma tid, skulle du bli gravid .
3 .
Välj p-piller som kommer i 28-dagars förpackningar . P-piller behöver endast vidtas under 21 dagar , och sedan kan du hoppa över att ta dem i sju dagar medan du har mens . Vissa kvinnor glömmer att gå tillbaka på p-piller efter att ha tagit en vecka bort . Av denna anledning vissa p-piller är tillgängliga i 28-dagars förpackningar . För de sju lediga dagar , du tar ett järn piller i stället för ett hormon . Välj denna förpackning så att du får för vana att ta ett piller varje dag .
4 .
Bestäm vilken tid på dagen kan du ta p-piller för att stanna konsekvent . Om du är upp klockan 6:00 under veckan men sedan sova i till 10:00 på helgerna , då tar ditt p-piller med frukost inte kommer att vara en bra plan . Istället tänka på vilken tid på dygnet du konsekvent göra samma sak samtidigt , som att äta lunch .
5 .
Bygg ta ditt p-piller i ditt dagliga schema . Till exempel , om du alltid borsta tänderna kl 10:00 etermiddagen innan sänggåendet , sedan ta ett p-piller samtidigt hjälper dig att komma ihåg att ta dina p-piller .
6 .

Ställ in ett alarm på din mobiltelefon . De flesta mobiltelefoner kommer med en larmfunktion . Ställ din mobiltelefon för att ringa vid den tidpunkt som du ska ta din p-piller . Om du glömmer att ta ett p-piller , då din mobiltelefon kan påminna dig .
7 .
bedöma om den tid du valt fungerar . Om du märker att du glömmer att ta din p-piller , då överväga att välja en annan tid på dagen att ta p-piller .

tips och varningar


 • Om du inte ta ditt p-piller varje 24 timmar , då riskerar du att bli gravid .
 • Använd en annan form av preventivmedel om du tar antibiotika . Antibiotika kan göra p-piller mindre effektiv .


 • Previous:nothing Next:hur man startar fertilitetsbehandlingar

  Relaterade artiklar


 • hur man berättar en kors byrå från en drag queen
 • hur du definierar ditt kön
 • Hur du tar dagen- efter-piller
 • hur man vet vad man ska göra om din kondom går sönder
 • hur man öva gramya position
 • hur man väljer rep att använda i träldom
 • hur man söka vård efter att du har datum våldtagen
 • hur anslutning till Mile High Club
 • Hur man sköter om bröstvårtan piercing
 • hur man köper kondomer diskret
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com