hur man väljer preventivmedel som senior

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-08-23
Tänk på att när du är över 40 ditt preventivmedel alternativ är begränsade till kondomer och sterilisering ? Tänk igen! Medan någon av dessa skulle vara det rätta valet för dig , det finns andra alternativ att överväga när du får din läkares Ok

Du behöver : .
sjukvårdspersonal
Mer information om olika alternativ .
En uppriktig diskussion med din partner.


1 .
första du bör vara på din hälsa professionella kontor . Innan du kan få en rättvisande bild av de olika alternativ som preventivmedel tillgängliga för dig, behöver du känna till några saker om din allmänna hälsa . Hur är ditt blodtryck ? Är du överviktig? Har ni några andra riskfaktorer ? Din läkare kan också vara en stor resurs för information om preventivmedel alternativ . Känner mig inte bekväm med att prata med din läkare om något så personligt ? Tja , än det bara kan vara dags för en ny läkare . Du ska känna absolut till mods att diskutera personliga frågor som denna-. koppla av och kom ihåg att din läkare är här för att hjälpa
2
Nu är det dags att ta en titt på din livsstil . Har du en partner eller flera ? Hur väl känner du din partner ? Om du eller din partner inte är monogama , det är viktigt att du skyddar dig mot sexuellt överförbara sjukdomar . Kom ihåg att bara för att någon " ser rent " betyder inte att han eller hon inte utför en sjukdom eller infektion , och några STD 's kan öka din risk för vissa cancer i reproduktionsorganen senare i livet . Oavsett om du väljer att använda en säkerhetskopia metod bör kondomer vara ditt främsta försvar mot STD 's . Oroa dig inte att kondomer kommer att ta bort från humör-det finns en sådan mängd olika kondomer ute som du är säker på att hitta en som fungerar för dig . Varför inte prova ett nöje som förbättrar kondom med gupp , åsar eller stickningar smörjmedel ? Kondomer kan vara mycket roligt om du låter dem !
3 .
Om du och din partner är monogama , det är dags att sitta ner med honom eller henne för en uppriktig diskussion . Även om många människor kan traditionellt tänker på preventivmedel som " kvinnans problem " , i dag vet vi att båda parter måste vara lika engagerade och tillfreds med preventivmedel val görs . Värdesätter du spontanitet ? Eller är det viktigt att du håller dig borta från hormonella metoder ? Är kostnadseffektivt ett problem ? Hur känner du inför operationen ?
4 .
Hur hormonella preventivmedel ? Om du är vid god hälsa , kanske du kan överväga vissa hormonella alternativ såsom p-piller och spiral -talet. För många människor kan antingen låg-östrogen eller progesteron enbart p-piller vara ett intressant alternativ även efter 40 års ålder . I själva verket kan låga östrogen piller hjälper vissa kvinnor med klimakteriebesvär och klimakteriet symtom , och kan även minska risken för höftfrakturer och äggstockscancer. Iud 's , å andra sidan , placeras direkt i livmodern och kan därför vara ett bra val för en del kvinnor i sina 40-talet och långt senare .
5 .
inte rabatt barriärmetoder , heller! Om du vill ta ett steg längre än kondomer , eller om du och din partner är monogama och du känner dig bekväm att gå utan , det finns några hinder metoder som du kanske vill ta en titt på . Dessa alternativ kräver införande före kön , så se till att du känner dig bekväm med att röra dig själv på detta sätt varje gång innan du väljer en barriärmetod . Svampen har nyligen återkommit på marknaden , och är lätt tillgänglig på ditt lokala apotek utan recept . Svampen förhindrar graviditet genom att vila över din livmoderhals och hålla spermiedödande medel på plats . Så länge du inte har någon känslighet för spermiedödande medel nonoxynol-9 , kanske du vill ge det ett försök ! vill ha något lite mer permanent än svampen ? Prata med din sjukvårdspersonal om livmoderhalscancer mössor eller membran , som fungerar på samma sätt . Båda är monterade på kroppen och kräver ett kontor besök . Du måste också vara medveten om att med betydande viktminskning eller viktökning, måste du vara utrustad för en ny livmoderhalscancer cap eller mellangärde.
6 .
Om du tror att det är dags att göra med att behöva tänka på preventivmedel alls , kan sterilisering vara valet för dig . Både kirurgisk och icke-kirurgisk sterilisering finns i dessa dagar , och sterilisering ( av någon av parterna ) är fortfarande det vanligaste preventivmedel valet för kvinnor över 40. Discuss äggledaroperation och vasektomi med din sjukvårdspersonal. Vissa gynekologer erbjuder en icke-kirurgisk sterilisering procedur som kallas Essure , där en tunn slang används för att placera enheter i äggledarna . Den ärrbildning som resultat förhindrar graviditet uppstår genom att hålla äggstockarna från att nå livmodern .

tips och varningar


 • Ha ett öppet sinne och inte vara rädd för att experiment
 • kommunicera tydligt och assertively med din partner och vårdpersonal
 • ha roligt-. kön är kul
 • Se till att du skyddar dig mot STD 's ! .
 • Prata med din vårdpersonal om något som oroar dig .


 • Previous:nothing Next:hur man använder livmoderhalscancer landskamper för födelsekontroll

  Relaterade artiklar


 • hur du definierar ditt kön
 • hur man hittar G-punkten på en man
 • hur man söka vård efter att du har datum våldtagen
 • hur man bär underkläder ensam
 • hur man öva uthkanta position
 • hur man hittar bondage redskap
 • hur man väljer att få steriliseras
 • hur man identifierar en potentiell datum våldtäktsman
 • hur man använder en kvinnlig kondom
 • hur du väljer en kondom eller latex barriär
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com