Hur man vet om du är gravid på p-piller

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-09-17
P-piller fungerar genom att dämpa vissa hormoner som gör en kvinna ägglossning . Om p-piller fungerar korrekt , kommer en kvinna ägglossning aldrig när man tar det . P-piller också arbete av gallring livmoderslemhinnan , så att om en kvinna har ägglossning , och ägget inte träffa en spermie , är det svårare att hålla sig till livmodern . Tyvärr för par på p-piller , är denna metod inte idiotsäker . Inte bara är p-piller inte 100 procent effektiva när de används på rätt sätt , många kvinnor använda det felaktigt , vilket sänker framgång betydligt . Inte p-piller på regelbundna tider eller hoppas över helt och hållet piller är två typiska sätt att sänka dess effektivitet. Eftersom graviditet är farligt om du tar p-piller , är det viktigt att ta reda på direkt om du är gravid. Denna guide hjälper dig att avgöra om du är gravid under p-piller

Du behöver : .
Trosskydd
At-home graviditetstest .


1 .
Känn dina bröst för att avgöra om de är ömma . När på p-piller , de flesta kvinnor upplever nästan inga symptom på menstruation . Även de kan ha haft ömma bröst och kramper under sin cykel innan p-piller , de kan ha färre eller inga symtom efter . Om du känner dina bröst blir anbud , dock kan detta vara ett tecken på växande progesteron i kroppen , vilket kan signal graviditet . Om detta ömhet inte går bort efter ett par dagar , skulle graviditet vara orsaken .
2 .
Bär en trosskydd för att avgöra om du är spotting innan din vanliga tid . Spotting kan inträffa under graviditeten när ägget bäddar in sig i livmoderslemhinnan . Ibland är detta orsakar en liten bit av blödning . Om du upplever detta innan din förväntade tid , kan du vara gravid . Spotting kan vara en biverkning av p-piller och graviditet .
3 .
Vänta på din period . Ett missat period är en kontrollampa tecken på graviditet. En period innebär början på en ny cykel . Om du är gravid , kommer dock en ny cykel påbörjas . Ingen ägg behövs , eftersom din kropp koncentrerar sig nu på växande barn.
4 .
Bestäm om du upplever några andra graviditet-liknande symptom . Om du har missat din tid, eller om du är nära din tid att noggrant undersöka kroppen . Är du illamående eller alltför trött , eller har du ett ökat behov att urinera ? Dessa är alla symptom som nyligen gravida kvinnor upplever .
5 .
Ta en at- home graviditetstest . Om du ifrågasätter graviditeten alls , ta ett graviditetstest. Du kan köpa dessa tester vid rabatt eller droger butiker. De är ganska dyra , från $ 8 till 20 dollar styck , men de är också relativt säkra.

tips och varningar


 • omedelbart sluta ta ditt p-piller om du reda på att du är gravid . P-piller kan orsaka missfall .
 • Glöm inte att antibiotika lägre effektiviteten av p-piller . Använd extra försiktighet under denna tid .


 • Previous:nothing Next:hur du berättar din make du har herpes

  Relaterade artiklar


 • hur du tar bort en NuvaRing
 • hur man får ur träldomen knop
 • hur man kan förebygga sekundär infertilitet
 • hur man hittar G-punkten på en man
 • hur man skall bedöma svårighetsgraden av vaginala infektioner
 • hur man kan minska frigidness naturligt
 • hur man inrätta en säkerhetsmyndighet ord för slaveri
 • hur man kan förbättra fertiliteten med tillägg
 • hur man kan övervinna rädsla för allmänheten nakenhet
 • hur man ger en sensuell massage
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com