hur du berättar din make du har herpes

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-09-17
Herpes är en mycket vanlig STD ( sexuellt överförbara sjukdomar ) och det påverkar människor i alla åldrar . Detta virus sprids genom samlag ( anal , vaginal-och oral ) och genom hud-mot-hudkontakt med det smittade området . Vissa har svårt att berätta för andra om sina herpes status . Om du är gift , och du upptäcker att du har herpes , behöver du definitivt att informera din make din status . Det kan vara svårt att dela denna information med din man eller hustru , men det finns några saker som du kan göra för att göra det lättare att berätta för din make att du har herpes .

Du behöver : .
material om herpesviruset ( hand-outs , broschyrer , foldrar )


1
Bestäm när du är redo att berätta för din maken om din herpes status . Se till att du känner dig bekväm att diskutera den här informationen med din make och avgöra om du är känslomässigt redo för diskussionen. Men vänta inte för länge eftersom du inte vill lägga din make i riskzonen för att bli smittade med herpes . Undvik också att engagera sig i någon typ av sexuell aktivitet med din make tills du har berättat för honom om din herpes status .
2 .
Välj en lugn plats att berätta för din make om sjukdomen . Du kan välja att prata med din make /maka hemma eller ni kanske känner sig mer bekväm med att prata med henne på en offentlig plats ( t. ex. en lokal park ) . Se till att välja en plats där det finns lite privatliv och inte en massa distraktioner eller avbrott .
3 .
Informera din make av din herpes status . Förklara för din make /maka hur du upptäckte nyligen att du har herpes . Försök att behålla lugnet när du pratar med din make om sjukdomen och se till att besvara alla hans frågor .
4 .
Kontrollera din makes herpes status . Helt enkelt fråga din make om hon någonsin testats för herpes och huruvida testet var positivt . Låt henne veta att många som är smittade med herpes inte har några symptom alls . Därför kan någon ha faktiskt viruset och inte vet det .
5 .
Ge din make med information om detta STD . Prata med din make om dina symtom , behandlingsalternativ , riskfaktorer och annan relevant information om herpes . Om möjligt , ge din make material ( t. ex. hand-outs , broschyrer och informationsblad) om herpesviruset.
6 .
Ge din make tid att anpassa sig till nyheter . Det kan ta lite tid för din make att acceptera ditt hälsotillstånd, så ge honom lite tid att komma runt . Ha inte bråttom honom att acceptera din herpes status .
7 .
Uppmuntra din make att få testas för herpes . Eftersom du testat positivt för herpes , är det en god chans att din make har detta virus också . Dessutom är det möjligt att du fick viruset från din make , så hon behöver definitivt att bli testade för att veta hennes status . Var noga med att gå med din make när hon blir testade för herpes .

tips och varningar


 • Det finns inget botemedel mot herpes , men det finns behandling alternativ för detta STD .
 • Du kan fortfarande sprida herpes till en annan person , även om du inte har några av de vanligaste symtomen ( såsom smärtsamma blåsor eller sår ) .


 • Previous:nothing Next:hur man hittar centra hiv-testning i Georgien

  Relaterade artiklar


 • hur man använder kragar i träldom spela
 • hur man får gratis kondomer
 • hur man undervisar män om dagen våldtäkt
 • hur man startar ett kok stryk relation
 • hur man använder spermacides för födelsekontroll
 • hur man undviker graviditet
 • hur man njuta av en Gay Pride- festival i Detroit
 • hur man kan öka fertiliteten
 • hur man ser feminina
 • vad är en dmd examen ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com