hur man berättar för andra att du har en std

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-09-04
Sexuellt överförbara sjukdomar (STD ) är mycket vanliga bland män och kvinnor . Könssjukdomar sprids genom infekterat blod , vaginal vätskor och sperma , under samlag ( vaginala och anala ) och oralsex . Många människor har svårt att berätta för andra att de har en könssjukdom . Däremot väljer vissa människor att dela denna information med sina nära vänner , familjemedlemmar eller partner . Det finns några saker som du kan göra för att berätta för andra att du har en STD
1 .
Vänta på rätt tid att dela denna information med andra. Du behöver inte rusa och berätta för andra STD din status . Om det är en släkting , vän eller någon du är dating , bör du vänta tills du känner dig bekväm nog att dela denna viktiga information med den personen . Under tiden försöker bygga en vänskap med den personen ( om du inte redan är vänner ) och se till att du kan lita på honom .
2 .
Hitta en privat plats för att prata . Du bör hitta någonstans privat och avskilt för att diskutera dina personliga affärer. Du behöver verkligen inte en massa människor som hänger omkring och vara nyfikna och störande dig . Så , leta efter ett lugnt område innan denna diskussion med den personen .
3 .
informera den andra personen i din STD status . Låt den andra personen vet det exakta namnet på STD . Var noga med att ge henne användbar information om STD , till exempel tecken, symptom och behandlingsalternativ tillgängliga för det. Försök också hitta några pamfletter och broschyrer för att dela med din vän om sexuellt överförbara sjukdomar .
4 .
uppmana honom att ställa frågor . Din vän kan vara nyfikna och har många frågor att ställa dig . Till exempel kan han vill veta hur du krympte STD , hur länge du har haft det och om det kan botas . Så prova att svara på alla frågor och vara så öppen och ärlig som möjligt .
5 .
Uppmuntra andra att få testas för sexuellt överförbara sjukdomar och erbjuder sig att gå med dem till deras utnämning . Ge din familj, vänner och partner med namn och nummer till en lokal testanläggning ( om de inte har en primär läkare att besöka . ) Se till att du berätta för dem hur viktigt det är att veta deras hälsostatus och att få testas för alla könssjukdomar . Var noga med att ge dem lite feedback om testprocessen för att bättre förbereda dem för deras utnämning .


Previous:nothing Next:hur man kan jämföra levitra

Relaterade artiklar


 • hur du njuta avhållsamhet dating
 • hur man använder piskor i träldom spela
 • 标题
 • hur man använder icke- hormonella preventivmetoder
 • hur man kan anpassa till att vara en flicka när de vill vara en kille
 • hur man väljer en spermabank
 • hur man ska hålla honom upprätt
 • hur man ska äta mat för att öka libido
 • hur man använder livmoderhalscancer landskamper för födelsekontroll
 • hur man får en äggledaroperation
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com