hur man berättar när du har ägglossning

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-09-02
Med all den vetenskapliga information som är tillgänglig idag och all den utbildning som de flesta människor får om sexuell hälsa , det är fantastiskt att så många kvinnor fortfarande omedvetna om hur man berättar när de har ägglossning . Kvinnor är egentligen bara bördig i några dagar varje månad , runt den tid då vår kropp släpper en äggcell , eller ägg . Så här gör du för att räkna ut när det händer
1 .
börja hålla anteckningar om vad som händer under menstruationscykeln . Håll koll på när du startar din mens , och hur lång din cykel är , från början av en period till början av nästa . Om din cykel är ganska vanliga , är chansen att du har ägglossning ungefär halvvägs igenom denna period.
2 .
regelbundet kontrollera vilken typ av slem eller vätska i underlivet . Denna vätska förändras dramatiskt kring tiden för ägglossning . Många kvinnor har en dag eller så för att känna sig mycket våt omedelbart före ägglossning . Under ägglossningen , nästan alla kvinnor producerar ett mycket tjockt , halt typ av slem som verkar mycket lik den vita som ett ägg . Detta slem är mycket gästvänliga att spermier , så det är producerat för att hjälpa till befruktning sker .
3 .
Fortsätt anteckningar genom att observera din nivå av sexuella känslor. De flesta kvinnor märker att de upplever den största summan av intresse för sex på några dagar kring ägglossningen .
4 .
Lägg till alla andra faktorer till dina anteckningar som du känner kan vara relaterade till din menstruation cykel , till exempel extrema känslomässiga toppar eller dalar , eller kramper , huvudvärk , matbegär och andra fysiska symptom .
5 .
Se diagrammet för att se om flera av dessa observationer sammanfaller . För många kvinnor är mönstret för ägglossning att någon gång runt mitten av sin cykel de kommer att märka blötare och slipperier vaginal vätskor , ökade sexuella känslor , och ofta känslomässiga eller kreativ diskant . Om du har ett mönster ungefär så här , är chansen att det är den tid du har ägglossning.

tips och varningar


 • veta när du har ägglossning kan vara till hjälp oavsett om du försöker bli gravid eller inte . Om du försöker bli gravid, är ägglossning den viktigaste tiden att ha sex . Om du försöker att inte bli gravida , dagarna runt och under ägglossningen är de viktigaste att vara särskilt försiktiga med preventivmedel .
 • Om du tar p-piller , har du förmodligen inte ägglossning , så du kommer inte märke till dessa förändringar. Undertrycka ägglossning är det huvudsakliga sättet att p-piller funktion .
 • Även om du tror att du vet när du har ägglossning , inte slarva med preventivmedel vid andra tidpunkter. Dessa metoder för att upptäcka ägglossningen kan stänga av en dag eller mer , och både spermier och ägg kan leva i en kvinnas kropp i flera dagar ( så du kan också bli gravid genom att ha sex upp till flera dagar före eller efter ägglossning) .


 • Previous:nothing Next:hur man använder en spiral ( spiral ) för födelsekontroll

  Relaterade artiklar


 • hur förklarar man sperma till ett barn
 • hur man hittar en spermadonator
 • hur man startar fertilitetsbehandlingar
 • hur man startar ett program våldtäkt medvetenheten i skolan
 • kompetens för att väga riskerna med att använda preventivmedel svampar
 • hur man utför anilingus
 • hur man hittar bondage redskap
 • Hur du tar Depo - Provera
 • hur man använder NuvaRing för födelsekontroll
 • hur man skall utöva kärlek muskeln
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com