hur man kan undvika att få HPV

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-09-03
HPV ( Human papillomavirus ) är den vanligaste , en stor spridning STD i USA . HPV sprids genom hud-mot-hudkontakt ( i underlivet områden ) som att ha samlag med en smittad person . Det finns mer än 30 olika typer av HPV och vissa typer orsakar genitala vårtor och vissa cancerformer , som livmoderhalscancer. Det är viktigt att utbilda dig själv om HPV och lär dig hur du skyddar dig från att bli smittade med det . Det finns några sätt som du kan undvika att få HPV

Du behöver : .
HPV -vaccin ( Gardasil ) .
Kondomer.


1 .
boka en tid med din vårdgivare . Din vårdgivare kan ge dig användbar information om detta virus och besvara eventuella frågor som du kan ha om det . Hon kan också ha broschyrer, foldrar och broschyrer om HPV , som hon kan dela med dig .
2 .
Få HPV-vaccinet. Om du är en kvinnlig åldern 15 till 26, kan du ta HPV -vaccin ( Gardasil ) som skyddar dig mot vissa typer av HPV . Kvinnor över 15 år , är inte berättigade till vaccinet eftersom endast kvinnor i åldern 15 till 26 valdes ut att delta i forskningsstudier används för att skapa HPV-vaccinet.
3 .
Avstå från sexuell kontakt . Det enda sättet att garantera att du inte får HPV , är att undvika att ha samlag eller deltar i sexuella aktiviteter ( t. ex. oralsex ) och undvika hud-mot-hudkontakt i underlivet områden från en smittad person .

4 .
Använd kondom när sexuella aktivitet eller samlag . Även kondomer ger inte fullständigt skydd mot HPV , använda kondom kan kraftigt minska dina chanser att bli infekterade av detta virus . Det är fortfarande möjligt att ingå avtal HPV även om du använder kondom , om din hud kommer i kontakt med hud eller underlivet som inte täcks av kondomen .
5 .
Känn din partners HPV status . Innan utöva någon typ av sexuell aktivitet , ska du och din partner få testas för HPV . Även om han säger att han nyligen har testats för viruset , berätta för din partner att ni två kan gå tillsammans för att bli testade , bara för att vara på den säkra sidan .
6 .

Begränsa din sexuella partners . Om du planerar att delta i samlag , är det viktigt att begränsa dina sexuella partner och deltar inte i casual sex med främlingar . Detta kan verkligen hjälpa hindra dig från att smittas med viruset . Ju fler sexuella partners som du har , desto större chans har du att bli HPV .


Previous:nothing Next:hur man berättar när du har ägglossning

Relaterade artiklar


 • hur man kan förhindra spridning genital herpes
 • hur man besöka offentliga nakenhet stränder
 • hur man använder kombinerade injicerbara preventivmedel
 • hur man inrätta en säkerhetsmyndighet ord för slaveri
 • hur man handskas med orto effekter EVRA biverkningar
 • hur man har en naken porträtt taget
 • hur man berättar när du har ägglossning
 • hur värd en ****
 • hur dölja sig själv som en pojke eller flicka
 • hur man väljer rep att använda i träldom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com