hur man ska hjälpa en vän som har blivit våldtagen

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-09-19
En våldtäkt offrets liv för alltid förändringar på grund av ett enda ögonblick . Insåg hur man kan hjälpa och vad man ska säga kan vara svårt för en vän till ett våldtäktsoffer . Ibland läroboken synsätt inte kommer att fungera för många individer . Se nedan för några förslag på hur man kan hjälpa någon som har blivit våldtagen
1 .
Stäng munnen och öppna öronen inse att det som hänt är inte om dig . Avge yttranden ifrågasätter detaljer och bli arg för våldtäktsoffret inte är till hjälp och faktiskt tar avstånd från offren känslor . Låt dem prata , gråta , skrika , skrika eller speglar alla utan att döma eller försöker så svårt att förstå .
2 .
Uppmuntra professionella insatser , men aldrig tvinga ett våldtäktsoffer att tala med en kurator eller rapportera händelsen till myndigheterna. Att bli tillsagd vad man ska göra efter att ha upplevt en våldtäkt kan åter traumatize offret . Låt dem berätta sin historia , så kom med förslag men aldrig insistera på någonting .
3 .
Fråga offret vad de behöver från dig och inte förutsätta vad det är . Du kanske tror att din kompis behöver en kram , sin familj omkring sig eller en gammal hederlig gråta men detta kan inte vara fallet . Alla hanterar själen intrång som är våldtäkt på olika sätt och det är viktigt att fråga offret vad de vill .
4 .
Försöka få våldtäktsoffret att äta och dricka med jämna mellanrum . Chocken och trauma för våldtäkt kan skicka även den friskaste person av panik när vardagen fungerar är nedsatt . Din vän kommer att må bättre om de håller upp sin energi , men tänk på att inte tvinga mat på dem som kan kvittas mer känslomässiga problem.
5 .
Undvik att röra vid offret på något sätt som gör dem obekväma eller återexporteras traumatizes dem . Efter en våldtäkt någon slags touch från en kram till en klapp på axeln kan orsaka offret att återuppleva delar av våldtäkt . Diskutera vilken nivå av beröring är lämplig för din vän.
6 .
Inse att din viktigaste jobb som en vän till ett våldtäktsoffer är att få dem att förstå att vad som hände är inte deras fel . Detta är det svåraste av allt eftersom de flesta offren känner att de skapade omständigheterna kring deras våldtäkt . Detta är naturligtvis aldrig sant och ditt jobb som en god vän är att hålla betona begreppet otur och slump och att flytta den drabbade bort från begrepp som själv skylla , öde , förbannade eller förebyggas omständigheter .
7 .
Vet att din väns liv verkligen har förändrats för alltid och det finns ingenting du kan göra åt det . Det är viktigt att förstå gränserna för att hjälpa en behov våldtäktsoffret och uppmuntra dem att själva läka . Övergången från offer till efterlevande är en lång tuff väg och det är ditt jobb att vara där fram till slutet .


Previous:nothing Next:hur man ska leva ett liv i celibat

Relaterade artiklar


 • hur man kan stimulera en kvinnas G-punkten
 • hur till återvinna från hepatit B
 • hur man öva ratipasha position
 • hur man talar till tonåringar om onani
 • hur man hanterar erektil dysfunktion
 • hur man väljer offentlig nakenhet videor
 • kompetens för att väga riskerna med att använda ett membran
 • hur man bär underkläder på som passar din kropp typ
 • hur man ska hålla honom upprätt
 • hur man använder Depo - Provera shot för födelsekontroll
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com