Hur impotens rökning orsakar ?

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-10-16

impotens-. En annan anledning till att sluta röka

Rökning är en stor risk beteende för många anledningar. Vi vet att det kan orsaka lungcancer och hjärtsjukdomar. Inte många inser att rökning även kan leda till impotens . Om du inte har hittat tillräckligt skäl för att sparka vana , överväga fördelarna att rökstopp kommer att ha på ditt sexliv .

Vi vet att rökning bidrar till åderförkalkning ( en ansamling av plack i blodkärlen ) . Produktionen av kväveoxid i kroppen är viktig för friska blodkärl . Kväveoxid signaler insidan av blodkärl ( endotelet ) för att öka blodflödet till organ med en avslappnande dem och hålla insidan av artärerna mjuka och plack gratis . Rökning stör kväveoxid , vilket får blodkärlen att dras samman, eller ihop sig, minskar blodflödet till penis ( och andra organ ) . Det är samma mekanism i samband med rökning och högt blodtryck-tobaksrök smalnar av blodkärlen. Forskare har funnit att rökare bär dubbelt så stor risk för impotens än icke -rökare . Ju längre du röker , desto sämre är risken.

Impotens narkotika kan inte hjälpa rökare

Tyvärr , impotens orsakas av rökning inte svarar bra på populära läkemedel för erektil dysfunktion. Forskare tror skador på endotelet försämrar kväveoxid svar , rendering läkemedel som Viagra ineffektiva .

Har sluta röka Hjälp Impotens ?

Studier blandas om huruvida eller inte före detta rökare kan få tillbaka erektil funktion . Flera studier visar att även fd rökare upplever impotens efter att sluta . Bättre resultat är sannolika om du slutar förr än senare .

En liten studie har visat att män som slutat röka för bara tjugofyra timmar kunde uppleva nattliga erektioner . En större , långsiktig studie visade att impotens var associerat med en längre historia av rökning . I den studien , impotens förbättras med minst en grad i fd rökare . Rökare jämfördes , och noterades att ha försämrad erektionsförmåga. Totalt , under förutsättning att sluta röka bättre resultat för att förbättra impotens .

vägtull rökning kan ta på ditt sexliv bör läggas till i listan över hälsoriskerna med rökning .

Det är också viktigt att notera att chansen att impotens är större för dem som börjar röka i yngre åldrar . Om du vill ha ett lyckligt , långvarig sexliv , är det bäst att sluta röka nu .

Previous:nothing Next:om genital herpes

Relaterade artiklar


 • hur man tecknar bröstvårtor
 • hur man gör Enzyte arbeta snabbare
 • hur man talar en potentiell älskare till ett HIV-test
 • hur man identifierar en potentiell datum våldtäktsman
 • hur man undviker graviditet
 • hur man väljer rätt preventivmedel för dig
 • hur reparera emalj på tänderna
 • hur man startar ett program våldtäkt medvetenheten i skolan
 • hur man kan öka fertiliteten med massage
 • hur man hittar G-punkten på en man
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com