Hur man känner igen en std

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-10-02
Sexuellt överförbara sjukdomar (STD ) kan påverka alla som är sexuellt aktiva . Det finns inga gränser för kön , ras eller ålder . Könssjukdomar kan vara " tyst ", vilket innebär att det inte finns några märkbara symptom . Lyckligtvis är de flesta könssjukdomar har igenkännbara symtom som varnar dig att söka läkarvård . Årlig undersökning av läkare kommer att hjälpa att diagnostisera sexuellt överförbara sjukdomar som är asymtomatiska eller symtomfri . Den bästa formen av behandling är att veta hur man känner igen symtomen på sexuellt överförbara sjukdomar , och sedan se din läkare för undersökning och behandling.
1 .
Vet vad könssjukdomar är . Eftersom de är sexuellt överförbara , kan könssjukdomar hittas på munnen , slidan , penis , ändtarm , ljumskarna och ibland på andra delar av kroppen som händer , nacke , mage och lår . Könssjukdomar kan virala ( på grund av ett virus ) , smittsam ( som orsakas av bakterier ) eller parasiter ( till följd av parasiter ) . Virussjukdomar har ingen bot medan infektionssjukdomar är vanligen åtgärdas med antibiotika . Parasiter behandlas med kemikalier eller antibiotika , beroende på om de är internt eller externt belägna . Vissa könssjukdomar är mycket farligt eftersom det inte finns något känt botemedel , bara en långsam progression av sjukdomen som leder till döden . Andra sexuellt överförbara sjukdomar , om den inte behandlas , kan göra allvarlig skada på kroppen men oftast är lätt botas med antibiotika.
2 .
känner igen symtomen . I de flesta fall , sexuellt överförbara sjukdomar visar symptom . Om du upplever svårigheter att urinera eller smärtsam urinering ( dysuri) , buksmärtor , penis ansvarsfrihet , flytningar som är illaluktande , grön , gul , ostmassa-liknande eller kliande , blåsor i eller runt munnen , ändtarmen , penis , vagina eller händer , onormal vaginal blödning , intensiv klåda i fråga om ditt könshår och du har varit sexuellt aktiv , se en läkare omedelbart .
3 .
förstå fakta . Vissa könssjukdomar , som klamydia , är tysta . Detta innebär att du kan vara smittade , men visar inga yttre symtom . Det är därför det är så viktigt för alla sexuellt aktiva människor att se sin läkare för regelbundna kontroller . Endast speciella lab tester kan upptäcka förekomsten av vissa könssjukdomar. Också vara medveten om att symptomen på vissa sexuellt överförbara sjukdomar inte kommer att dyka upp omedelbart . Till exempel kan hiv och hepatit C tar år att ytan , men sjukdomen är fortfarande närvarande i din kropp. Det finns också människor som är bärare av sjukdomar som hepatit C och aldrig visa utåt symptom, men ge det vidare till intet ont anande partner . En öppenhjärtiga samtal med din läkare om din sexuella aktiviteter kan hjälpa henne att förstå vad tester hon bör utföra för att säkerställa din hälsa och välbefinnande .
4 .
vet vart man vänder för behandling . Om du inte har en familj läkare , det finns familjeplanering kliniker kan du gå till för hjälp med könssjukdomar . Om allt annat misslyckas , kan en lokal akuten ta av din behandling.

tips och varningar


 • Om du tror att du är smittad , kontakta din läkare omedelbart . Inte ha sex förrän du vet att du är bra. Alltid säker sex genom att använda kondom .
 • könssjukdomar kan visa symptom som är som andra allvarliga medicinska tillstånd. Om du upplever magsmärtor , smärtsam urinering eller onormal vaginal blödning uppsöka en läkare omedelbart .


 • Previous:nothing Next:hur man säkert använda kondom

  Relaterade artiklar


 • hur man hittar en dominatrix
 • hur man väljer preventivmedel
 • hur man använder spermacides för födelsekontroll
 • hur man använder rytmen metod
 • att introducera en partner till aga
 • hur man bli gravid efter ett missfall
 • hur man talar med föräldrar om att bli våldtagen
 • hur man gör afrodisiakum drycker
 • hur man kan öka sexlusten genom motion
 • hur man kysser att utföra förspel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com