Hur man själv inseminera

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-10-26
Själv insemination är lätt och billigt jämfört med de höga kostnaderna för fertilitetskliniker . Förfarandet gör att en kvinna att bli gravid i avskildhet och komfort i sitt eget hem . Det är ofta det första valet för ensamstående kvinnor och homosexuella par som ofta befinner sig diskriminerade av fertilitet läkare och kliniker

Du behöver : .
Fryst sperma från en spermabank eller färsk sperma från en donorSterilized glasburk eller hård plast cupSterilized disponibel oral medicin spruta w /kolven som är minst 4 u00BD-tum lång ( nålen mindre spruta ) PartnerSpeculum (valfritt ) Ficklampa ( valfritt ) Ägglossningstest Prediction Kit (tillval ) Vibrator (tillval ).


1 .
Bestäm när kvinnan är att ägglossning med hjälp av en sats ägglossning förutsägelse . Detta steg är inte nödvändigt men det är mycket användbart för att välja den optimala tiden att försöka själva inseminationen .
2 .
Tina frysta sperma efter spermabank instruktioner eller har spermadonator ejakulerar in det sterila burk eller kopp .
3 .
Sätt sprutan i burken eller kopp och dra tillbaka kolven tills sprutan är full av sperma .
4 .
Klicka på sprutan för att avlägsna eventuella luftbubblor . Tryck sakta upp kolven tills det inte finns någon luft i sprutan och spermier hela vägen till toppen .
5 .
Lägg på din rygg och placera en kudde under lägre tillbaka så att dina höfter är något förhöjd . Håll knäna böjda och öppna låren . Se till att rummet är bekvämt och väl upplyst , en extra liten lampa i närheten av området av verksamheten kan komma väl till pass för nästa steg
6
Sätt sprutan i slidan . . Målet är att få sprutan så nära livmoderhalsen som möjligt utan att ange det . Det är bäst om du har en partner att göra denna del . Har din partner öppnar slidan och för in sprutan , som kör sitt finger längs väggen i slidan som guide. Livmoderhalsen ligger ganska djupt inne i slidan , med hjälp av en 4 1 /2 spruta finns det ingen risk för genomträngande den . Ett annat sätt att utföra detta steg är med hjälp av ett spekulum , instrumentet läkare använder ofta för att öppna kroppskaviteterna . Har din partner sätter den stängda speculum i slidan , tills handtagen är bara om blygdbenet . Pressa ihop handtagen tills instrumentet lås och klick . Detta kommer att öppna slidan , vilket gör det mycket lättare för din partner att injicera sperma djupt inuti . Du kanske vill använda en spegel som din partner utför detta steg så att du kan bevittna processen. Holding en ficklampa för din partner kan också bidra i detta skede .
7 .
Injicera sperma sakta i slidan genom att försiktigt trycka ned sprutans kolv . Om du använder ett spekulum , utsläpp och försiktigt bort instrumentet från slidan .
8 .
onanera till orgasm . Detta steg är valfritt men det öppnar livmoderhalsen bredare och ger mer sperma att komma in . Om du använder en vibrator , stimulera klitoris , men inte för in vibratorn i slidan .
9 .
kvar på din rygg med höfterna förhöjt under en halvtimme efter insemination .

tips och varningar


 • En fertlity expert kan hjälpa till med av egen insemination frågor du har . Lokala lesbisk organisationer kan hjälpa dig att hitta en läkare i ditt område . Det finns många böcker tillgängliga på själva inseminationen. Titta i fertilitet avsnitt av din lokala bokhandel eller kolla Amazonas hemsida . En kvinnas ägglossning fönster är vanligen 3 till 4 dagar så upprepade insemination försök rekommenderas . Conception svarsfrekvenser är något mindre än de traditionella samlag och klinisk insemination . Den tid det tar en kvinna bli gravid genom insemination själv beror på hennes ålder , kvinnor under 30 år brukar ta 1 till 6 månader , kvinnor 30 till 40 år ålder vanligtvis tar 6 till 12 månader och kvinnor över 40 år kan ta upp till ett år .
 • Det är alltid lämpligt för kvinnan och givaren att ha en medicinsk undersökning innan någon egen insemination för att säkerställa att var och en är frisk och att kvinnan kan bära ett barn .


 • Previous:nothing Next:orsaker till tonårsgraviditeter

  Relaterade artiklar


 • hur man klär sig för aga
 • hur man kan minska frigidness naturligt
 • vad som gör någon attraherad av dig ?
 • vad är en dmd examen ?
 • om hepatit B
 • hur man får behandling för inflammation i lilla bäckenet
 • hur man använder temperaturen för födelsekontroll
 • hur man hanterar impotens som en äldre vuxen
 • Hur identifiera manliga låg libido
 • hur du kontrollerar din livmoderhals
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com