Hur man vet om din rören kommer obundet

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-10-06
Äggledaroperation är en typ av preventivmedel som anses permanent . Det finns flera olika sätt en läkare band en patients rör , men med alla metoder är det ytterst sällsynt att rören att lösa upp . Om rören kapas och bränns i ändarna , är det nästan omöjligt för dem att komma obundet . Med den metod som använder klipp att stänga rören är det möjligt , men mycket osannolikt , att rören kommer obundet
1 .
Eftersom de flesta kvinnor antar äggledaroperation är permanent och inte använder skydd , är det sätt de finner sin rören obundet genom att bli oväntat gravid . Om ett graviditetstest visar sig positivt , boka tid hos läkare omedelbart , eftersom chansen att Tubal graviditet är mycket hög i fall av graviditet efter äggledaroperation.
2 .
Se upp för smärta . Extrem smärta på sidorna av den nedre delen av magen kan tyda på ett Tubal graviditet , vilket kan orsaka en Tubal bristning . Brytningen är mycket smärtsamt och möjligen livshotande om de lämnas obehandlade . Efter en Tubal brott inträffar betydande blodförlust . Kontakta läkare omedelbart om en extrem oförklarlig smärta uppstår . Läkaren kommer att göra en ultraljudsundersökning av buken för att avgöra om en Tubal graviditet föreligger .
3 .
träffa en gynekolog . Läkaren kan beställa prover för att se äggledarna fortfarande är blockerade , och se till att ett rör inte kommit obundet .
4 .
Skaffa en hysterosalpingogram (HSG ) gjort . Detta test innebär att en kateter i livmoderhalsen och injicera speciellt färgämne in i livmodern . Färgen plockas upp av röntgen , så färgen sprutas , tar läkaren röntgen var färgen är . Om rören blockeras kommer färgen kvar i livmodern . Om ett av rören är obundet , spill färgen ut genom röret i bukhålan . Om HSG visar färgen rinner ut , har ett rör kommit obundet . Det HSG är inte bekväm, men inte en smärtsam förfarande , och patienten är vaken och klarsynt under hela förfarandet. Det brukar ta ungefär 15 minuter att fylla i testet .


Previous:nothing Next:hur man gör spermier smaka bättre

Relaterade artiklar


 • hur man öva ratisundara position
 • hur man kan undvika att få HPV
 • hur man hittar den perfekta kondomen
 • hur man väljer preventivmedel som senior
 • hur du beställer fertiliteten piller via mail
 • hur man ser androgyna
 • Hur man vet om man är gay
 • hur man ska hjälpa en vän som har blivit våldtagen
 • hur man köper en läderpiska
 • hur man hanterar IUD biverkningar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com