Hur upprätthåller en cell i en mogen follikel i äggstocken homeostas ?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-10-19

folliklar

äggstocksfollikeln huvudsakliga uppgift är att stödja ägget, eller ägget cellen. Follikeln innehåller både äggcellen och granulosa celler , som producerar steroider och stimulerar äggcellen tillväxt . Omogna folliklar produceras under fosterutvecklingen , och kvinnliga barn föds med omkring två miljoner primordial folliklar , vardera med ett lager av granulosa celler , även om ungefär 300. 000 kommer att lämnas av puberteten . Primordial folliklar kan förbli vilande i 50 år .

Folliculogenesis

äggstockarna hos en hona som har nått puberteten innehåller folliklar i varje steg av utvecklingen . Det tar ca 375 dagar för en follikel att gå från dess primära stat till dess preovulatory skick .
primordial follikel blir en primär follikel genom en process som kallas " första rekrytering . " Hormoner och cellerna granulosa stimulera tillväxten processen . Efter 290 dagar , deras är 9 lager av granulosa celler , är ägget odlas helt och receptorer för follikelstimulerande hormon ( FSH ) har utvecklat . Signaler från äggcellen har lett till bildandet av lager av teka celler som har receptorer för luteiniserande hormon (LH ) och kommer senare utsöndrar steroidhormoner .

Äldre eller Graafska folliklar

Den mogna follikeln bildar en antrum , vilket är en hålighet fylld med vätska bredvid äggcellen . Den granulosa celler fortsätter att dela sig och föröka sig, i direkt proportion till storleken på antrum . FSH är nu ansvarig för follikeln tillväxt , och dess tillgänglighet är viktigt att fortsätta tillväxten processen . Som follikelstimulerande växer fick LH av teka celler stimulerar produktionen androgener som granulosa celler omvandlas till östrogen . Östrogennivåer i kroppen nu börjar stiga .
Vid det här laget har 360 dagar gått sedan första rekrytering , och de flesta av de rekryterade folliklarna har dött . Folliklar konkurrerar främst för FSH , och bara 5 till 7 folliklar kommer att nå den follikulära fasen av cykeln . Endast en follikel kommer att användas för ägglossning , kallad dominerande follikel , eftersom det generellt har de mest FSH receptorer och är därför den största .

Endokrin Engagemang

Från första rekrytering på , är äggstocksfollikeln aldrig i ett statiskt tillstånd , det är antingen växer eller dör . Vid tiden den når mogen eller Graafska stadium det bygger på att återkopplingsmekanismer det endokrina systemet för sin tillväxt . Alla viktiga FSH , tillsammans med LH , frigörs från den främre hypofysen . Deras release stimuleras av gonadotropinfrisättande hormon, som utsöndras av hypothalamus.
östrogen som produceras av teka och granulosa celler orsaka mer FSH och LH att släppas , och en stegring i LH leder till ägglossning . Det är en invecklad endokrina process som leder till mognad och fortsatt tillväxt av follikeln , och så småningom till ägglossning . En brist på någon av dessa hormoner eller problem med någon av de körtlar som deltar kan förhindra follikelmognad och /eller ägglossning .

Previous:nothing Next:om membran

Relaterade artiklar


 • Hur du tar kosttillskott för herpes utbrott
 • Hur man laddar ner offentlig nakenhet bilder
 • hur man gör ett armband tuggummi omslag
 • hur man kan hjälpa med en makes impotens
 • hur man ger en Brazilian Wax
 • hur du döljer maskulina drag
 • hur man använder den omvända bönen position i träldom
 • hur man använder en huva i träldom spela
 • hur man gör Kegel övningar för en kvinna
 • hur man ska äta mat för att öka libido
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com