är syfilis botas ?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-10-23
Syfilis är kanske den mest kända av alla sexuellt överförbara sjukdomar . Den orsakas av Treponema pallidum , en spirochete bakterie . Liksom alla bakteriella infektioner är syfilis behandlas med antibiotika. Eftersom det särskilda bakterie är ganska svårt att förstöra , måste behandlingen ges som en injektion eller en serie av injektioner . Penicillin G är det mest effektiva och mest använda botemedel mot syfilis

Typer


1 .
Den metod som används för att bota syfilis varierar beroende på längd av infektion och omfattningen av sjukdomen . En intramuskulär injektion av penicillin G ges för patienter med primär eller sekundär syfilis , eller tidig syfilis latent . Vissa läkare föredrar att injicera läkemedlet på två olika ställen för att minska risken för en lokal reaktion . Sen latent syfilis och syfilis i den tertiära är i regel behandlas med en injektion av penicillin G varje vecka i tre veckor . Om syfilis -infektion är så avancerad att det påverkar nervsystemet eller ögon , är penicillin G ges intravenöst under loppet av 10 till 14 dagar . Alternativt kan prokainpenicillin injiceras intramuskulärt en gång dagligen och tillsammans med probenecid tabletter i 10 till 14 dagar . De som är hiv-positiv och har syfilis brukar kräva ytterligare behandling för att eliminera sjukdomen .

Överväganden


1.
Människor som har syfilis och är allergisk mot penicillin kan behandlas på två sätt . Andra, mindre effektiva antibiotika kan användas för att försöka bota sjukdomen . Detta är oftast , men inte alltid , lyckas . I händelse av att andra antibiotika inte eliminera sjukdomen kan patienten måste genomgå hyposensibilisering mot penicillin och sedan få behandling med penicillin G injektioner . Den desensibilisering kan ta flera månader , så denna metod för behandling oftast en sista utväg .

Effekter


1.
Syfilis behandling med flera allvarliga biverkningar . En liten del av människor som inte tidigare visat tecken på penicillinallergi kan fortfarande ha en livshotande allergisk reaktion. I sällsynta fall kan behandling med penicillin G leder till svår diarré som kan vara ganska farligt om läkare inte sökts omgående . Behandling av infektioner orsakade av spiroketer , inklusive syfilis , kan leda till en Jarisch- Herxheimer reaktion . Detta är en systemisk reaktion som vanligtvis orsakar influensaliknande symtom i 12 till 24 timmar och är vanligen av föga betydelse . Kan dock Jarisch-Herxheimer reaktion provocera missfall hos gravida kvinnor som behandlats för syfilis .

Varning


1 .
Syfilis är en livshotande sjukdom . Obehandlad kan den härja i kroppen , särskilt hjärta och hjärna. Det kan också orsaka missprydande tumörer och sår i ansiktet , ögon och leder . Även skador orsakade av syfilis inte kan vändas , kan ytterligare skador förhindras genom snabb behandling . Kvinnor som är gravida och har syfilis bör få behandling så snart diagnosen ställs . Syfilis -infektion kan överföras till fostret under graviditeten , vilket leder till dödföddhet eller svårt sjuka nyfödda . Detta tillstånd kallas medfödd syfilis och kan orsaka blindhet , hjärnskador , missbildade tänder och andra allvarliga problem hos barnet .

Historia


1 .
Syfilis var ett gissel i Europa, särskilt i slutet av 15 och början av 16-talen . Många liv gick förlorade mot denna förödande sjukdom , ett flertal behandlingar försök , av vilka några barbariska med dagens mått . Den första botemedel mot syfilis hittades i 1910-ett derivat av arsenik märkesvaror Salvarsan . Även om behandling med Salvarsan var oftast framgångsrik , orsakade det farliga biverkningar och dess användning övergavs snart efter upptäckten av penicillin .


Previous:nothing Next:typer av p-piller

Relaterade artiklar


 • Hur man laddar ner offentlig nakenhet bilder
 • hur man hittar andra svängande par
 • hur man använder en huva i träldom spela
 • hur de ska hålla sig nykter fram till äktenskapet
 • hur man korsa klänning
 • hur man använder en spiral ( spiral ) för födelsekontroll
 • hur de kan förmedla så kvinnlig som ett kors byrå
 • hur man strimma vid ett idrottsevenemang
 • hur man gör ett armband tuggummi omslag
 • hur du gör din tid kommer senare
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com