biverkningar av Mirena preventivmedel

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-10-29
Mirena är ett intrauterin anordning som frigör hormonet levonorgestrel , en typ av syntetiskt gulkroppshormon . Enheten sätts in i livmodern på en läkarmottagning och kan hållas på plats för upp till fem år . Borttagning måste utföras av läkare eller sjuksköterska , men med enheten bort är oftast en snabb och enkel procedur

Du behöver : .
Vitamin B12
. Vitamin C.
E-vitamin
Grapefrukt.
Frön.
Nötter.
Växtbaserade läkemedel .

Funktion

Mirena verkar genom att förändra miljön i livmodern . Hormonet släpptes av Mirena absorberas lokalt i livmodern och mycket lite kommer in i blodbanan , så vissa biverkningar förknippade med andra gestagen-bara metoder, såsom Depo Provera och mini-piller , är mindre benägna att inträffa . Mirena tros verka genom förtjockning cervixmucosan gallring slemhinnan i livmodern , vilket hämmar spermiernas rörlighet och minska spermiernas överlevnad .

Effekter

Den vanligaste biverkningen i samband med Mirena är en förändring i menstruation mönster. De flesta kvinnor som använder Mirena erfarenhet oregelbunden spotting under de första månaderna efter att de har satts . Efteråt perioder blir oftast lättare och i vissa fall försvinna helt . Andra biverkningar som förknippas med Mirena är oftast kopplade till införandet processen , exempelvis obehag under förfarandet . En del kvinnor tycker insättning av något obehagligt , medan andra tycker att det är oerhört smärtsamt. För att minska obehag i samband med införandet , fråga din läkare om du ska ta en over- the- counter smärtstillande medel innan ingreppet , och har införandet utfört under menstruationen.

Betydelse

Även om de flesta biverkningar som förknippas med Mirena är ofarliga , ibland kvinnor som har denna eller andra spiral kan utveckla komplikationer . Mirena enheten kan perforera livmodern under insättningen , men detta är normalt inte smärtsam . Kirurgi kan krävas för att ta bort en kopparspiral som perforerar livmodern . Mirena är associerat med en ökad risk för inflammation i lilla bäckenet , ett tillstånd som kan orsaka omfattande infektion i könsorganen och ibland leder till infertilitet . Kvinnor som är känsliga för gestagener kan uppleva viktökning , minskad sexlust och depression .

Fördelar

Mirena erbjuder flera fördelar jämfört med andra preventivmetoder . Även om initiala kostnaden kan vara ganska hög , är det oftast billigare än att betala för p-piller i fem år . Många kvinnor upplever den minskade menstruation orsakas av Mirena att vara en positiv bieffekt . Mirena är också en av de få metoder för hormonella preventivmedel som är säkra att använda under amning av nyfödda .

Överväganden

Mirena är inte rätt för alla, och vissa kvinnor är mer benägna att uppleva svåra biverkningar från Mirena . Kvinnor som är mer benägna att infektion, såsom de som är hiv-positiva , har leukemi , har olika kön, använder intravenösa droger eller har ett försvagat immunförsvar , bör inte använda Mirena på grund av risken för inflammation i lilla bäckenet . Kvinnor som har muskelknutor bör diskutera tillståndet med en läkare och om en annan metod för födelsekontroll bör användas , eftersom förekomst av muskelknutor kan störa införandet processen .

Previous:nothing Next:Hur snabbt Viagra fungerar ?

Relaterade artiklar


 • hur man använder en kvinnlig kondom
 • om födelsekontroll plåster
 • hur man hanterar impotens som en äldre vuxen
 • hur man förblir avhållsamma fram till äktenskapet
 • hur man väljer rep att använda i träldom
 • hur man använder NuvaRing för födelsekontroll
 • hur man hittar gratis testning av hiv / aids center i Chicago
 • hur man ska behandla en allergisk reaktion mot smörjmedel
 • hur man startar en avhållsamma relation
 • hur man använder hormonella preventivmedel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com