fördelar och nackdelar med preventivmedel

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-10-22

Vad är preventivmedel ?

Med " piller " betecknar något som är avsett att undvika graviditet under heterosexuella vaginala samlaget , eller i form av akuta preventivmedel , för att avsluta en potentiell graviditet inom de första dagarna efter ett sexuellt möte . De mest använda preventivmedel är så kallade " barriär " preventivmedel såsom kondomer , livmoderhalscancer svampar , pessar och spermiedödande medel . Det finns också vissa hormonella läkemedel, tas i form av ett piller , skott , plåster eller implantat , som lura en kvinnas kropp att tro att det redan är gravid och hålla henne från att faktiskt bli gravid . Det finns också IUD 's ( spiraler ) , som är placerade inne i livmodern för att förhindra en graviditet uppstår .

Vad är fördelarna med preventivmedel ?

Det finns många potentiella fördelar med preventivmedel . Till att börja med är de som används av många som en form av familjeplanering som gör det möjligt för sex utan det oundvikliga resultatet av barn . Vissa preventivmedel , såsom kondomer , kan också bidra till att hålla sexuellt överförbara sjukdomar sprids . Preventivmedel är också användbara verktyg i det moderna samhället som en form av framsteg och frigörelse för kvinnor . Sexuellt aktiva kvinnor i det moderna samhället kan använda preventivmedel för att säkerställa att de har möjlighet att göra karriär eller utbildning och samtidigt engagerad i en heterosexuell romantisk relation .

Vad är nackdelarna med preventivmedel ?

Många hävdar att det finns moraliska och psykologiska nackdelar med att använda preventivmedel . Det finns också det faktum att preventivmedel är inte helt pålitlig och graviditet kan inträffa , även när de används perfekt . En annan nackdel är samhällets okunnighet mot sin rätta användning och effekt , vilket kan leda till spridning av sexuellt överförbara sjukdomar. Det är också möjligt för preventivmedel ha negativa hälsoeffekter på dem som använder dem , exempelvis allergiska reaktioner eller blodproppar om du använder p-piller .

Previous:nothing Next:Vilka är fördelarna med Viagra ?

Relaterade artiklar


 • hur man massera prostatan
 • hur man kan hantera vanmakt
 • hur de ska hålla sig nykter fram till äktenskapet
 • hur man använder belysning i förspelet
 • hur man gör bröst ser större
 • hur du njuta avhållsamhet dating
 • hur man väljer avhållsamhet
 • hur man ger en torr fransk kyss
 • hur man blir super varm och ser rik på en sommar
 • hur man använder hormonella preventivmedel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com