hur jour med klamydia

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-10-10
Du har äntligen sagt adjö till dating scenen , du har träffat någon ny , någon som får dig att vilja bo i på helgerna istället för att gå ut på stan . Några månader in i förhållandet och det går bra, men då du får ett samtal från din läkare : du har könssjukdom klamydia . Vad gör du? Hur berättar du din nya partner att du har en STD och kommer nya relationen vara stark nog att komma förbi detta
1 .
Sätt sjukdomen i ett perspektiv . Medan vissa sexuellt överförbara sjukdomar såsom herpes och hiv är livslång med potential att bli livshotande , är klamydia en bakteriell infektion som kan utrotas med antibiotika . Även obehandlat kan klamydia skada kvinnors reproduktiva organ, om de befinns snart nog kan det ha åtgärdats före orsakar någon långsiktig skada . Se till att få behandlas omedelbart och sedan testas för sjukdomen innan de vidtar någon sexuell kontakt .
2 .
tänka över vad din nuvarande relation . Om din relation inte har sexuell karaktär , då har du inte lagt den person löper risk att insjukna och du har ingen moralisk skyldighet att lämna information till den person du är dating . Om du har deltagit i sexuella handlingar med din nya partner , måste du säga till honom omedelbart .
3 .
Forskning sjukdomen . Som en av de vanligaste sexuellt överförbara sjukdomar , är klamydia odiagnostiserad ofta på grund av sitt milda och ibland icke-existerande symptom . Många människor i långa monogama relationer bär på sjukdomen utan att ens veta om det . Detta faktum i sig kan hjälpa din nya partner att förstå att du omedvetet sätta dem i skymundan och att du inte nödvändigtvis promiskuösa .
4 .
göra upp om sjukdomen . Innan vi diskuterar detta med din nya partner , bestämma när och var du kan ha ådragit sig sjukdomen , och komma till rätta med det . Du sätter dig i riskzonen varje gång du deltar i oskyddat sex-gå vidare . Tillåta skam och skuld för att kontrollera att du inte kan ändra det förflutna. Om du har verkligen praktiserat säker sex i det förflutna , måste man betänker det faktum att du insjuknade från din nya partner .
5 .
Välj rätt tid och plats att bryta nyheter till din nya partner . Välj en plats som är privat och ro, tala om för din partner att du har satt dem i riskzonen inte bör diskuteras över en middag på din favorit restaurang eller på en offentlig plats där samtalet kan avlyssnas
6 <. br >
Informera din partner . Börjar samtalet med att uppmärksamma de positiva aspekterna av ditt förhållande. Hålla ögonkontakt och försök att behålla lugnet. Håll dig till fakta om sjukdomen , och endast lämna ut personlig information om var och när du kan ha blivit smittad om man blir tillfrågad . Fyllning av samtal med detaljer från ditt förflutna kommer bara förvirra situationen. Var beredd att ge din partner information om var de kan få behandling och vad processen innebär .
7 .
Ge din partner tid att absorbera nyheterna . Din partner kommer sannolikt att känna ett brett spektrum av känslor , och kommer att behöva lite utrymme att sätta saker i perspektiv . Uppmuntra din partner att få testas omedelbart , låt henne att du är där för henne om och när hon vill prata . Undvik att vara påträngande , att ta itu med tanken att behöva en STD är stressande och skrämmande . Om du bryr dig om denna person kommer du att förstå sina känslor och behov av tid borta .

tips och varningar


 • årliga möten med din vårdgivare att få testas för sexuellt överförbara sjukdomar .
 • Använd alltid skydd när du deltar i sexuella aktiviteter .


 • Previous:nothing Next:är det ett sätt att skjuta upp din mens ?

  Relaterade artiklar


 • hur man gör afrodisiakum desserter
 • hur du hittar den manliga G-punkten
 • hur man undviker könssjukdomar
 • hur man massera G-punkten
 • Hur man spelar spanking spel
 • Hur får man en cellprov
 • hur man använder spermacides för födelsekontroll
 • hur man komma ihåg att ta p-piller
 • hur man kan öka kvinnors sexlust naturligt
 • hur man väljer preventivmedel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com