hur man berättar en period från spotting

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-10-05
Om du är gravid , försöker bli gravid eller försöker att inte bli gravid , observation kan vara alarmerande för någon kvinna . Det är viktigt att kunna skilja på spotting och en period oavsett vilket skede i livet du befinner dig i. Det finns några kontrollampa tecken som kan hjälpa dig avgöra detta

Du behöver : .
DAMBINDA eller toalettpapper .


1 .
Anteckna din sista perioden . Det är bäst att veta exakt datum för start och mål . Om du inte har hållit koll på dina perioder för flera månader , försök att spåra upp den månad och göra bästa möjliga uppskattning på dagarna. Börja omedelbart att markera de dagar i kalendern att du har en period och märker någon blödning alls .
2 .
Bestäm den vanliga flödet av din tid . Är de vanligtvis tung eller lätt ? Brukar du blöda i tre dagar , fem , sju ? Var medveten om de dagar och längden på ditt perioder samt det flöde som skall lätt kunna avgöra om du har en tid eller bara observera. Även om detta inte alltid till hjälp, kan det vara viktigt att din gynekolog om det uppstår en fråga .
3 .
När du först märker blod ta en titt på kalendern . Har det gått minst 28 dagar från din senaste menstruation ? De flesta kvinnor är menstruationscykler uppträda på runt 28 dagar eller så . Om du upplever blödning och det har varit 28 dagar till en månad sedan ditt senaste perioden du är mest sannolikt på grund för din nästa cykel ska börja. Lätt blödning är normalt i början av cykeln , men den bör utvecklas till tyngre flödet när veckan fortskrider .
4 .
Om det inte har 28 dagar till en månad sedan din cykel och du har några blödningar antecknar flödet . Är det tillräckligt för att fylla ett block eller är det bara en plats eller två på toalettpapper när du torkar ? Notera färgen också . Ofta kommer förekomster av spotting vara en mer brunaktig färg i motsats till den lysande röda av blod . Små droppar av blod som inte kan fylla ett block anses spotting och kan orsakas av en rad olika saker som stress , preventivmedel och motion .
5 .
Gravida kvinnor kommer emellanåt spotting men Det är normalt i början månaderna . Om du är gravid och spotting uppstå kan du kontakta din barnmorska . Om du inte är gravid och spotting , anser att rådfråga din läkare om det är kontinuerlig eller sker varje månad . Kontinuerlig månatliga spotting kan vara en orsak till gynekologisk sjukdom eller andra hälsoproblem.
6 .
stänkblödning kan förekomma som en graviditet påbörjas under implantationsprocessen. Om du uppleva spotting och det finns en chans att du kan vara gravid , kan du ta ett graviditetstest så tidigt som den första dagen i din utebliven mens.

tips och varningar


 • Kontakta din gynekolog om spotting uppträder .
 • Använd aldrig en tampong för enkla spotting . Tamponger har förknippats med toxisk chock syndrom .


 • Previous:nothing Next:hur kittla sensuellt

  Relaterade artiklar


 • hur man berättar en partner om HPV
 • Hur man känner igen en std
 • hur man får rakare tänder utan tandställning
 • hur man upptäcker när din ägglossning
 • hur man öva ratipasha position
 • hur man retas en kvinna
 • hur man hanterar impotens som en äldre vuxen
 • hur man hittar gratis testning av hiv / aids center i Chicago
 • hur man ska äta mat för att öka libido
 • hur man fixar en trasig kondom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com