hur man hjälper en annan person välja preventivmedel

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-10-12
Även preventivmedel användning är ett mycket personligt val , kan det finnas tillfällen när någon behöver hjälp att göra en hälsosam beslut . Siktning genom en rad olika tillgängliga preventivmedel kan vara förvirrande. Använd faktorer såsom vanor och budget för de enskilda som du hjälper till att göra det bästa valet
1

Fråga om nuvarande och tidigare preventivmedel användning . Ta reda på preferenser för och aversioner till preventivmetoder för att begränsa möjligheterna . De enskilda kan vara mer benägna att använda metoder som känns bekväm . Till exempel, en person som har dåliga erfarenheter med kondomer är mindre sannolikt att ha en upprepning dålig prestanda . Uppmuntra honom att utforska de många preventivmedel möjligheter istället för att fokusera på misslyckade metoder .
2 .
diskutera hennes nuvarande förhållande status . Vissa preventivmetoder såsom Depo Provera skyddar inte mot sexuellt överförbara sjukdomar. Använda dessa typer av metoder som behöver göras inne i ett engagerat sexuell relation för bästa resultat. Promiskuösa individer bör inriktas mot preventivmedel , som även fungerar som en barriär för skadliga sjukdomar .
3 .
Snacka om hygienkrav och allergier . Vissa sjukdomar och skador får vissa preventivmedel val . Till exempel kan tidigare förekomster av ektopisk graviditet hindra en person från att få ett intrauterint preventivmedel , medan allergier mot latex kan hindra en person från att använda latex kondomer . Kroniska sjukdomar som högt blodtryck och diabetes kan bli dyrt att behandla , vilket resulterar i minskade medel för preventivmedel.
4 .
Bestäm en realistisk budget. Fråga om hans nuvarande ekonomiska skyldigheter att veta hur mycket som kan spenderas på preventivmedel . Se över alla försäkringar att avgöra om någon preventivmetod metoder omfattas . Kontakta hälsocentraler att fastställa kostnaden för olika födelse-kontroll och förfaranden . Uppmuntra henne att vara ärlig om de pengar hon är villig att spendera för att se bristen på pengar är inte en ursäkt för riskfyllda beteenden .
5 .
Factor i sitt dagliga rutin . Lyssna när hon berättar hennes dagliga arbete och personliga åtaganden . Använd hennes vanliga schemat som en vägledning för att göra ditt preventivmedel förslag . Till exempel kan personer med fullspäckade scheman kom ihåg att inte ta dagliga p-piller .

tips och varningar


 • uppmuntra varje individ som söker preventivmedel för att diskutera sina optioner med en läkare . En fullständig fysisk undersökning kan förpliktas att upptäcka och behandla hälsoproblem .
 • Undvik att använda nedsättande språk eller beteenden när hjälper en annan person väljer preventivmedel .


 • Previous:nothing Next:hur du styr dina klimax

  Relaterade artiklar


 • hur man identifierar en potentiell datum våldtäktsman
 • hur man ger en Brazilian Wax
 • hur du håller din privata delar rena
 • hur man upptäcker när din ägglossning
 • hur man slutar ta pillren
 • hur man gör spermier smaka bättre
 • att bota och eliminera Jock Itch
 • hur man använder piskor i träldom spela
 • hur man bli gravid efter en vasektomi
 • hur du styr dina klimax
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com