hur man kan leva lyckligt som en celibat av eget val

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-10-13
Celibat är tekniskt definieras som tillståndet av att vara ogift , men termen används också i samband med att avstå från samlag . Till skillnad från ofrivilligt celibat som resultat av ohälsa eller en känslomässig ovilja att interagera sexuellt med vuxna , kan frivilligt celibat vara en frisk väg för vissa individer. I tusentals år har människor valt att avstå från sexuellt umgänge skäl allt från religiösa, moraliska eller andliga . Brahamacharya , eftersom celibatet kallas i hinduismen , är en av de åtta vägar av Ashtanga yoga .
1 .
reda på om du väljer avhållsamhet som ett sätt för att skapa bättre hälsa . Du är den bästa att avgöra huruvida eller inte avstå från sexuellt umgänge är frisk . Om så är fallet , ta bort trycket . Historiskt sett tog individer en ed av celibat som ett tecken på åtstramning på en hängiven religiös eller andlig väg . Om det är din avsikt , det finns många resurser och stödgrupper som kan hjälpa dig föra en celibat .
2 .
Tillåt dig själv att prova avhållsamhet under en tid först innan de bestämmer sig för att längre sikt celibat . Det skulle vara ytterst extrema att övergå från en nyligen skilsmässa eller ett uppbrott från en relation till ett liv i celibat . Under dessa typer av relationer övergångar , många människor avstår från att dejta eller ha sexuella interaktioner med andra.
3 .
Tänk dig en reträtt för att definiera ditt intresse för avhållsamhet och celibat . Om du var uppvuxen i en mycket strikt religiös familj där sex inte har diskuterats eller den andra ytterligheten , kan du känna att den yttre sociala normer i din familj får inte längre passa you. Away från jobb och sociala ansvar , kan du hitta tröst och tid för djupa introspektion som kan hjälpa dig avgöra varför avhållsamhet är tilltalande för dig nu .
4 .
Kontakta en rådgivare . Att se en präst för rådgivning eller en psykoterapeut kan hjälpa dig att definiera dina avsikter . Att avstå från sex är inte en dysfunktionell val om det inte resulterar i beteenden som inte är hälsosamt för dig .
5 .
Odla ett andligt eller religiöst liv . Om du är medlem i en kyrka eller synagoga , närvara tjänster oftare för gemenskap det ger . Du behöver inte anmäla ditt celibat för någon, men tillåt dig att umgås med likasinnade utan de vanliga förväntningar eller påtryckningar som kan spelar in något annat .
6 .

Tänk celibat som ett sätt att utnyttja kreativa energi för dig själv . Sublimering kan uppträda på egen hand , du kanske upptäcker att du har mycket mer tid och energi för att driva kreativa projekt eller upptäck nya
7
Var öppen för möjligheten att odla . en meditation för dess egen skull . Du kan börja en meditation eller andra själv-reflektiv praxis som tillåter dig att utveckla själviakttagelse. Det finns många sätt att meditera , utan helt enkelt lyfta ut 20 till 30 minuter på en lugn plats kan anses meditation .
8 .
ny bedömning av huruvida celibat är lämplig för dig . Om det efter flera veckor eller månader i celibat , du tycker att det inte passar dig , kan du lätt säkert ut det till en livsstil som inkluderar dating och umgås med andra .

tips och varningar


 • Läs religiösa, andliga eller inspirerande böcker . Detta är inte ett sätt att avleda sexuell energi men att omvandla den . Saften av kreativitet är alltid närvarande i alla, det är upp till dig hur man uttrycker det . " Brahmacharya är absolut frihet från sexuella tankar och önskningar. Det är löfte om celibat . Det är kontroll av alla sinnen i tanke, ord och handling ", skriver Sri Sivananda i " The Practice of Brahmacharya . "
 • Se din läkare eller psykoterapeut om du väljer celibat som en följd av sjukdom eller annat liv övergång och tycker att det är svårt att anpassa sig .


 • Previous:nothing Next:hur man sätter en kondom på

  Relaterade artiklar


 • hur man får en spiral
 • hur man berättar en partner om HPV
 • kompetens för att väga riskerna med att använda preventivmedel svampar
 • hur man kan öka sexlusten genom motion
 • Hur man vet om du är gravid när du har en oregelbunden period
 • hur man massera G-punkten
 • hur man undviker att bli smittade med hiv
 • hur de ska hålla sig nykter fram till äktenskapet
 • Hur får man en penis implantat
 • hur man ska behandla en infektion som orsakas av en tampong
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com