hur man slutar ta pillren

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-10-11
Om du har tagit p-piller , även känd som p-piller eller helt enkelt " p-piller , " tiden kommer nog när du vill sluta ta dem . Detta kan bero på att du vill bli gravid , eftersom du har slutat med samlag (t. ex. om din relation är slut) eller för att du har haft oönskade biverkningar av p-piller . Oavsett dina skäl , behöver du inte avvänja sig p-piller . Du kan helt enkelt sluta ta p-piller . Det kan dock finnas andra saker du behöver tänka på .
1 .
Sluta ta p-piller . Det är okej att göra detta plötsligt och du inte behöver avvänja sig av p-piller för att sluta ta det . Helt enkelt stoppa fyller ditt recept och avbryta p-piller .
2 .
Besök din läkare för samråd om anledningen till att du slutat med p-piller beror på oönskade biverkningar. Det är ibland möjligt att biverkningarna kan försvinna med ett annat märke av p-piller . Oavsett , kan din läkare kan hjälpa dig att välja en ny form av effektiva preventivmedel , till exempel en spiral .
3 .
Välj en annan form av preventivmedel om du planerar att fortsätta ha sex och du inte vill bli gravid . Så snart du har slutat ta p-piller , är det möjligt att du kan ägglossning och bli gravid, så du måste börja använda kondom eller någon annan form av preventivmedel när du slutar ta p-piller . Det är omöjligt att förutspå exakt när din fertilitet kommer tillbaka , men för att inte ta chanser , är det vettigt att börja använda andra preventivmedel direkt . Kom ihåg att kvinnor har blivit gravid efter saknas bara en eller två doser av p-piller under menstruationscykeln .
4 .
Börja ha sex varje två till tre dagar om du inte vill bli gravid . Din fertilitet kommer förmodligen tillbaka inom en månad eller två efter du har slutat med p-piller . Om det börjar igen omedelbart , till optimal tid ha samlag för att bli gravid är vanligtvis två veckor innan du får din menstruation . Tänk på att din första menstruationscykeln eller två kan vara oregelbunden om du har använt p-piller under en lång tid , men det bör inte vara några problem om du råkar bli gravid direkt . Du behöver inte vänta någon längre tid att tänka efter avslutad p-piller , om du väljer att göra så .
5 .
Se din läkare om du vill börja ta p-piller igen någon gång i framtiden . De flesta läkare kommer att vilja göra en cellprov och gynekologisk tentamen i samband med att skriva p-piller recept . Din läkare kan också ge dig råd om bästa sättet att starta p-piller , som vanligtvis innebär början p-piller den första dagen på din menstruationscykel eller den första söndagen efter din menscykel börjar .

tips och varningar


 • Olika kvinnor har en annorlunda upplevelse att stoppa p-piller, men om du inte har upplevt en normal menstruation inom två månader stoppa piller , Kontakta din läkare att avgöra om du har någon hälsotillstånd kräver behandling. De flesta kvinnor att återgå till normal fertilitet ganska snabbt efter avslutad p-piller .


 • Previous:nothing Next:vad som gör någon attraherad av dig ?

  Relaterade artiklar


 • peridex riktningar
 • hur man berättar en kors byrå från en drag queen
 • hur man klä av sig sensuellt att utföra förspel
 • Hur tröstar man en infertila par
 • är det ett sätt att skjuta upp din mens ?
 • hur man kan förebygga sekundär infertilitet
 • hur man kan få gratis hiv-testning i DC
 • hur man använder piskor i träldom spela
 • hur man väljer rätt storlek kondom
 • Hur man spelar spanking spel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com