om afrodisiaka

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-10-14
Ett afrodisiakum är något som ofta får till effekt att öka sexuell lust hos dem som utsätts för det . En vid definition av afrodisiaka kan omfatta mat, dryck , medicinalväxter, och , naturligtvis, vin , sång och
dans . Genom tiderna kulturer runt om i världen erbjuda sina afrodisiaka lovande lust och glöd . Alla dessa saker kan röra om i libido

Historia

Ordet " afrodisiakum "kommer från den grekiska gudinnan Afrodite , som var gudinna vällust . Sedan början av dokumenterad historia , och sannolikt i förväg , har mänskligheten försökt att hitta och använda afrodisiaka . Tidigt afrodisiaka skedde i form av infödda naturläkemedel och vissa av dessa behandlingar är fortfarande i allmänt bruk världen över . Några av de första afrodisiaka var potentiellt giftiga och kan ha haft mycket negativa effekter på de som använde dem , särskilt vissa växter som användes för deras stimulerande effekter . Tyvärr kan dagens afrodisiaka vara lika farligt .

Typ

Det finns många olika typer och klassificeringar av afrodisiaka och ingen egentlig stelnat system för organisationen . Afrodisiaka omfattar allt från musik till feromoner , från könshormoner till narkotika till kemiska föreningar som finns i choklad . Alla dessa olika afrodisiaka kan ha, eller sägs ha en positiv inverkan på den sexuella lusten hos användaren. Det kan vara exakt sa då , att en sann afrodisiakum kan vara det som ökar sexuell lust hos en ansenlig andel av de som utsätts för det .

Fördelar

Fördelarna med afrodisiaka först kan verka självklar , men de ger andra fördelar än enkel sexuell tillfredsställelse. Män som lider av impotens kan vara hjälpt en hel del av vissa afrodisiaka , tillsammans med kvinnor som lider av brist på sexuell lust . En hälsosam sexuell relation med sin partner kan vara oerhört viktigt att upprätthålla en sund relation .

Riskfaktorer

Den största riskfaktorn som kommer med afrodisiaka är det faktum att vissa av dem från dem kan vara giftiga även när de används ordentligt och kan få allvarliga biverkningar . Även vetenskapligt beprövade afrodisiaka som testosteron kan ha fruktansvärda biverkningar när de används på fel sätt .
Andra afrodisiaka av mer tvivelaktig karaktär kan ha en hög grad av toxicitet och kan även vara dödlig . Lyckligtvis har de flesta over-the-counter " mirakelmedicin " afrodisiaka är inte skadligt , bara meningslöst . Eventuella effekter som användare får från dessa afrodisiaka är allmänt tros vara en produkt av placeboeffekt.

Fakta

Samtidigt som det finns nästan ingen gräns för den typen av saker som folk påstår sig ha makt som afrodisiakum föreningar , vissa ämnen att nästan alla skulle ta vara afrodisiaka inte uppfyller kraven . Till exempel den populära receptbelagda läkemedlet Viagra , och alla andra hjälpmedel för erektil dysfunktion , är egentligen inte afrodisiaka . Dessa stöd ökar bara den sexuella funktionen , inte sexuell lust . Den största skillnaden är att afrodisiaka är tänkt att förbättra en individs önskan att ha samlag , inte deras förmåga att göra det .

Missuppfattningar

Det finns många olika föreningar som påstår sig ha egenskaper som ett afrodisiakum , mycket få av dessa har vetenskapligt visat sig vara effektiva . När det gäller livsmedel , choklad , ostron , och vitlök har alla visat egenskaper som afrodisiakum . När det gäller hormoner , för både män och kvinnor , har testosteron en positiv effekt på sexlusten .
medicinalväxt har Yohimbe rot visat en viss löfte som ett effektivt afrodisiakum . Om du vill lära dig mer om medicinalväxter som afrodisiaka , konsultera en skicklig herbalist vars yrke är att ge människor råd om deras användning. Inte själv diagnostisera .
När det gäller konst och media , skiljer sig afrodisiakum verkan från person till person . Vissa människor kan vara upphetsad av att visa en romantisk scen i en Hollywoodfilm , medan andra kan vara mer upphetsad av en grafisk sexscen . Det bara beror på personen i fråga .

Previous:nothing Next:om STD kallas trick

Relaterade artiklar


 • hur man kan stoppa kind bitande
 • hur man ska leva ett liv i celibat
 • hur man talar en potentiell älskare till ett HIV-test
 • 标题
 • hur man gör afrodisiakum desserter
 • kompetens för att väga riskerna med att använda ett membran
 • hur man hittar en spermadonator
 • hur man använder spermiedödande medel
 • hur man gör afrodisiakum potions
 • hur man använder p-piller
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com