om födelsekontroll plåster

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-10-14
Den orto EVRA plåster är en av de mest populära formerna av preventivmedel i USA idag . Många kvinnor använder plåstret som främsta metod för födelsekontroll . Forskning visar att orto EVRA är mycket tillförlitlig. Totalt sett är p-plåster ett prisvärt och bekvämt sätt att använda för att förhindra graviditeter

Fakta

För att kunna använda orto EVRA preventivmedel , måste du sätta på ett nytt plåster en gång i veckan ( var sjunde dag ) under tre veckor i rad . Under den fjärde veckan , bär du inte en lapp eftersom detta är den vecka du kommer att få din tid . Orto EVRA innehåller två olika hormoner ( gulkroppshormon och östrogen ) , som kommer in i kroppen genom huden och släpps ut i blodet för att förhindra graviditet .

funktioner

p-plåster är liten , tunn och diskret och man kan väljer att bära plåstret på ett av fyra angivna platser ( buken , skinkan , utsidan av överarmen och övre delen av bålen område /främre eller bakre området , men inte på brösten ) . Vissa kvinnor bär faktiskt plåstret på en annan plats varje vecka . Och du behöver bara komma ihåg att byta plåstret en gång i veckan ( inte varje dag , precis som vissa preventivmetoder ) .

Fördelar

Många kvinnor gillar orto EVRA p-plåster eftersom det är mycket lätt att använda. Du kan bära plåstret varje dag och det stör inte din vanliga dagliga aktiviteter och uppgifter , såsom att arbeta , träna, bad , simning och städning i huset . En annan fördel med att använda Ortho EVRA plåstret , är att när du besöker din läkare för att få ett recept för korrigeringen , behöver du inte komma tillbaka för ytterligare mottagningsbesök till nästa årliga granskningen.

Missuppfattningar

Vissa kvinnor tror att så länge du använder plåstret korrekt finns det absolut ingen chans att någonsin bli gravid . Plåstret är definitivt en mycket effektiv form av preventivmedel , men enligt Ortho Women 's Health urologi , vid korrekt användning av plåstret är 99 % effektiva för att förhindra graviditet och därför finns det fortfarande en 1 % chans att bli gravid . Plåstret som inget skydd mot sexuellt överförbara sjukdomar inklusive hiv och aids .

Riskfaktorer

Det finns normalt riskfaktorer i samband med alla former av preventivmedel . Tyvärr , det finns flera biverkningar som kan medfölja plåstret preventivmedel . Dessa inkluderar ömma bröst, huvudvärk , menstruella kramper , illamående och utslag på den del av kroppen där plåstret är sliten . Den mer allvarliga biverkningar kan vara stroke, hjärtinfarkt och blodproppar ( rökning gör att du större risk att drabbas av dessa biverkningar ) . Men inte alla människor upplever biverkningar av p-plåster .

Previous:nothing Next:hur man kan leva lyckligt som en celibat av eget val

Relaterade artiklar


 • hur man hanterar med en kompis på låg ner
 • hur man kan förbättra kärlek liv genom att förbättra hälsa
 • hur man använder återkallande metod för födelsekontroll
 • hur man öva seesawing position
 • hur man använder beteendemässiga metoder för födelsekontroll
 • hur man förebygger hiv som senior
 • hur man strimma vid ett idrottsevenemang
 • tandsköterska uppgifter i Commonwealth of Pennsylvania
 • hur man ska behandla cervicit
 • Hur får man en cellprov
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com