om herpes

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-10-17
Som en av de snabbast växande sjukdomarna i världen , herpes , eller herpesvirus hominus , är en av de vanligaste sexuellt överförbara sjukdomar med 20 till 25 procent av amerikanerna att drabbas av genital herpes ensam . Sprids lätt genom kroppskontakt , är herpes en plåga för sexuell aktivitet. När kontrakterade , det finns inget botemedel . Även herpes fortsätter att plåga hälsotillstånd miljoner varje år , finns det fortfarande många missförstånd om dess effekter på kroppen och hur upphandlande detta destruktiva STD .

Fakta

En grupp av virus som orsakar smärtsamma sår och blåsor , är herpes sprids lätt med de flesta människor inte ens inser att de har kontrakterat den på grund av dess milda symtom som lätt förväxlas med något annat . Herpes simplex resultat i fem kategorier : 1, 2 , 6 , 7 och 8 . Herpes simplex är mer allmänt känd typ av herpes som typiskt ingjuter oro i de som är sexuellt aktiva eftersom det orsakar blåsor och sår runt munnen eller genitalier gång ikläda sig.
herpes virus infekterar nervcellerna i ryggmärgen av bäckenet i genital herpes och nervceller av nerven ganglier i ansiktet vid basen av hjärnan i muntlig herpes . När viruset når cellkärnan blandning av viral genetisk information med mänsklig genetisk information inrättas en permanent infektion i celler för vilka det för närvarande inte finns något botemedel .

Typ

Det finns fem herpes simplex kategorier , som alla reagerar olika i kroppen .
u2022 Herpes simplex typ 1 ( HSV-1 ) påverkar munnen med munsår och blåsor feber och kan spridas till ditt underliv vid oralsex .
u2022 Herpes simplex typ 2 ( HSV-2 ) är den typ som vanligen orsakar genital herpes spridning genom sexuell kontakt och hud mot hud kontakt . HSV- 2 är mycket vanligt och mycket smittsam om ett öppet sår är närvarande eller inte .
u2022 Herpes simplex typ 6 och 7 orsaka infektion i spädbarnsåldern.
u2022 Herpes simplex typ 8 förknippas med Kaposis sarkom , som ses i hiv -viruset .

Identifiering

De flesta personer med herpes har minimal eller inga symptom eller tecken som tyder på att de har HSV-1 eller HSV-2 . Symtom främst varierar beroende på i vilket skede av viruset när det går över från den primära stadium latent stadium till avstötning skede . Efter dessa tre steg kommer återfall av symptomen pop ibland upp igen.
Över 60 procent av nya infektioner HSV-2 och cirka en tredjedel av nya infektioner HSV-1 producerar inte symptom . Men när man får symtom tenderar att följa denna övergång faser .
u2022 första steg börjar två till åtta dagar efter att ha smittats men kan ta längre tid . Grupper av små , smärtsamma blåsor med klar eller grumlig vätska visas på huden . Lätt brytas , dessa blåsor snabbt bli öppna sår över en röd yta . Andra symtom är smärta vid urinering, feber eller andra influensaliknande symtom .
u2022 Latent Stage inträffar när viruset färdas från huden till nervcellerna nära ryggraden . Vid denna tid inga tecken eller symptom är närvarande .
u2022 Ömsning Stage händer när viruset multiplar i nerverna tränga ner kroppsvätskor som saliv , sperma eller vaginala vätskor . Det finns inga symptom på detta stadium , viruset är fortfarande överförs lätt .
återfall av symtomen ibland kan uppträda efter den första etappen men de är oftast inte så allvarlig som den första gången .

Riskfaktorer

Herpes har inget botemedel . Sprids genom kontakt kan herpes läggas ut på entreprenad från en smittad person genom :
u2022 ett avbrott i huden ,
u2022 huden på din mun ,
u2022 penis eller vagina ,
u2022 urinvägarna öppning ,
u2022 livmoderhalsen , och />
Herpes är mest lätt spridning, när blåsor eller sår är närvarande . Genital herpes kan spridas genom oralsex och från en plats på kroppen till en annan, t. ex. från könsorganen till fingrar .
Om en mamma har öppna sår under förlossningen , kan hon sprida smittan till det nyfödda barnet när han passerar genom förlossningskanalen . En nyfödd med genital herpes kan bli hjärndöd , blind eller till och med dö .
Det finns inga botemedel mot herpes , med Acyclovir piller kommer att behandla primär eller återkommande symptom och minska återfall utbrott .
Herpes också ökar risken för att smittas av andra sexuellt överförda sjukdomar, inklusive AIDS-viruset .

Missuppfattningar

Om du har herpes eller din partner har herpes , det är ingen säker tid att ha sex eftersom det är svårt att veta när du kan sprida herpes . Det säkraste sättet att undvika överföring är genom avhållsamhet eller vara i ett långsiktigt monogamt förhållande med en partner som har testat rent .
Medan genital herpes är extremt smittsamt casual kontakt som toalettsitsar , stolar eller liknande typer av kontakt är nästan hundra procent smittar inte . Herpes dör snabbt utanför kroppen som gör det nästan omöjligt att bli smittad genom casual kontakt .

Expert Insight

Förslag för att förebygga herpes är i stort sett desamma som för att förhindra andra sexuellt överförbara sjukdomar . Naturligtvis det bästa sättet att förhindra infektion är genom sexuell avhållsamhet . Andra förebyggande riktlinjer är:
u2022 Begränsa sexuell aktivitet som endast partners som har testat ren ,
u2022 använda , eller har din partner använder en latex kondom varje gång ,
u2022 undvika samlag om ett utbrott av herpes inträffar någonstans på kroppen ,
u2022 Undvik kontakt med något område som har munsår , skador eller till och med stickningar föregående lesioner ,
undvika u2022 använda spermiedödande medel eftersom den kan orsaka microabrasions på huden gör överföringen enklare och
u2022 utnyttja Valtrex , antiviral , för att minska överföring .
Herpes kan vara en mycket skrämmande könssjukdom när okunniga sina metoder för överföring och hälsa orsaker . Öva säker sex med ren partner eller att avstå är din bästa spel för att inte upphandlande denna permanenta viruset .

Previous:nothing Next:Hur får en kvinna gravid ?

Relaterade artiklar


 • hur man undviker att bli arresterad för offentlig nakenhet
 • hur man kan förebygga sekundär infertilitet
 • Hur tröstar man en infertila par
 • vad är en dmd examen ?
 • hur man ger en Brazilian Wax
 • hur man undviker graviditet
 • hur man diagnostisera genitala vårtor
 • hur man kan öka kvinnors sexlust
 • hur man kan stimulera en mans g spot
 • hur man får gravid med oregelbunden mens
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com