om tonåriga abort lagar

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-10-18
Av alla de olika samhällsfrågor som har dominerat rivaliserande partipolitiska linjer, är abort en av de få ligga kvar i spetsen för en politisk återvändsgränd. Kasta ordet " tonåring " i samma mening som " abort ", och du får en veritabel grogrund för känslor . I båda fallen kan bara de avvikande lagarna i varje land avgör vad som är tillåtet för tonårsaborter och vad som inte är

Identification


1 .
Processen att abort i sig är ganska enkel , med undantag för fysiska och psykiska följder . Det handlar helt enkelt avlägsnar fostret före den tre månader varumärket i en kvinnas Graviditet . Även om det är möjligt att få en abort efter tre månader med att vara gravid , är det mycket mer av en risk att göra det . Att välja en abort i andra trimestern , som börjar efter de tre första månaderna , skapar större potential för reproduktiva skador .

Överväganden


1 .
Teenage abort är allmänt accepterade i de flesta stater utan uppgiften om föräldrarnas engagemang . Washington, DC , Connecticut , Kalifornien , Montana , Illinois , Hawaii , New York , Nevada , New Hampshire , New Jersey , Oregon , New Mexico , Oklahoma , Vermont och Washington inte , vid denna tid, kräver någon form av föräldrarnas medgivande för för minderårig att få en abort .
Det finns flera stater som kräver någon form av föräldrarnas tillstånd och /eller anmälan om en minderårig kvinna väljer att göra abort . Delstatsregeringen i Arkansas kräver anmälan av båda föräldrarna , men det finns ingen lag som säger tillstånd är obligatoriskt .
Andra stater som kräver anmälan endast Wyoming , Ohio , Florida , Virginia , Texas , Utah , Nebraska , Georgien , Iowa , West Virginia, Delaware , och Colorado . I alla de ovan nämnda länderna, behöver anmälan endast ges till en förälder .
stater som kräver anmälan om båda föräldrarna är North Dakota , Minnesota , och , som nämnts ovan , Arkansas . South Dakota är idag den enda stat där tonåriga abort förbjudas helt och hållet .
föräldrarnas tillstånd har mandat i Wisconsin , Tennessee , South Carolina , Rhode Island , Pennsylvania , North Carolina , Missouri , Mississippi , Michigan , Massachusetts , Maryland , Maine , Louisiana , Kentucky , Kansas , Indiana , Idaho , Arizona och Alabama . Beroende på läge kan en rättslig bypass erhållas för att gå igenom med förfarandet .

Historia


1 .
Fram till början av artonhundratalet, Förenta Staterna hade ingen federal eller statlig hållning i abortfrågan . En kvinna kunde avsluta sin graviditet utan att bryta mot någon form av statligt tillhandahållande . Förutsättningar för abort inte kommit till stånd fram till 1829 då en statlig lag i New York antogs för att effektivt begränsa villkoren för abort .
År 1873 var en annan begränsning, Comstock lag, som antogs för att övervaka e-post med information eller attiraljer som gäller till abort och preventivmedel . Högsta domstolen har inte kraftigt ingripa förrän på 1960-talet när illegala och osäkra aborter lett till döden för hundratals kvinnor. Det första stora steget mot häva förbudet mot abort var i fallet med Griswold mot Connecticut , som gjorde män och kvinnor som var gifta med privat begäran preventivmedel från sin läkare .
politiska spänningar av abort nått en kokpunkt på lysande Högsta domstolen fallet Roe mot Wade . Norma McCorvey , en servitris som söker abort i Texas , hade hennes fall fram till Högsta domstolen 1969. Beslutet att tillåta abort inom de första sex månaderna av graviditeten antogs 1973. Den härskande var uppenbarligen inte längre till någon nytta för McCorvey som det kom fyra år för sent , men hennes inverkan på kvinnors rättigheter genljöd i hela USA .
övrigt skulle McCorvey senare tala ut mot abort och hur jurister Sarah Weddington och Linda Kaffe använt hennes fall till sin egen fördel . Hennes religiösa omvändelse har även fått henne att försöka välta vid Roe mot Wade i 2005 fall McCorvey kontra Hill .

Betydelse


1 .
Även om det finns Många stater som inte reglerar en tonåring beslut att avbryta , stater som inte kräver någon form av föräldrarnas samtycke har orsakat hälsorisker för det misslyckade processen . I ett försök att få igenom byråkratin av vissa statliga lagar , är kvinnor som tvingas vänta ännu längre in i graviditeten , som alltid utgör ett hot mot sin fruktsamma välbefinnande .
långtgående effekter av Roe versus Wade inte ta hänsyn till om lagens jurisdiktion bör sträcka sig in i besluten av mindre honor . I högsta domstolens avgörande , var stater inte tekniskt tänkt att ha någon att säga till om alls, men under de senaste decennierna , att döma har blivit framstående myndighet i beordrat sina egna abortlagar .
En annan del av bakslag kom att förverkligas när ett lagförslag antogs att förbjuda partiell födelse abort under 2003 . Den nya lagen begränsar allvarligt kvinnans möjligheter att få en abort som är bäst för henne . I en partiell födsel abort är ett foster delvis levereras genom slidan dödas, och sedan extraheras helt från slidan .

Effekter


1.
Medan det kan vara lätt att säga att abort är ytterst en kvinnas eget personligt beslut , är tonåriga abort något som tveklöst påverkar familjemedlemmar av flickan i fråga. Relationer kan bli ansträngd och det förtroende mellan föräldrar och dotter är skyldig att vissna .
År 2007 var en uppriktig , men sanerade Hollywood perspektiv ges i filmen Juno . Inledningsvis beslutar Juno att " skaffa en förhastad abort , " men i sista minuten-ändringar hennes sinne till förmån för att barnet för adoption . I samtalet har hon med sin pappa och styvmor , utelämnar hon att hon någonsin tänkt att ha en abort . På detta sätt filmen avvärjt vanliga repressalier från pro -life -aktivister .
Sammantaget visar själva förekomsten av denna film som , som samhälle , har vi kommit långt i vårt godkännande av en kvinnas rätt att välja , oavsett ålder , men att vi fortfarande inte tycks ha en verkligt uppriktig diskussion om tonåriga abort utan extrema antingen göra mot bakgrund av det (läs : pro -choice ) eller blir krigförande på mycket omnämnande av det . (läs : pro -life )


Previous:nothing Next:Hur fungerar könsval på människor ?

Relaterade artiklar


 • hur du skyddar dig mot dag våldtäkt
 • hur man kan undvika att få HPV
 • hur man bär underkläder på som passar din kropp typ
 • hur man kan övervaka livmoderhalssekretet till gage fertilitet
 • proteser kontra implantat
 • hur man får en 69 position
 • Hur vet man att klimakteriet börjar & slutar
 • hur man använder p-piller
 • hur du väljer ett p-piller
 • hur du definierar ditt kön
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com