orsaker till tonårsgraviditeter

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-10-26
Tonårsgraviditeter är en källa till oro bland amerikanska familjer . Nästan en miljon flickor blir gravida som tonåring varje år i detta land . Ungefär 80 procent av dem graviditeter är oavsiktlig . Politiken i sexualundervisning och preventivmedel gör detta till en hot- knapp fråga , men statistiken tenderar att avslöja ett behov av omfattande sexualundervisning . Tonårsgraviditeterna är en allvarlig fråga som har långsiktiga konsekvenser i en ung persons liv

Betydelse

Tonårsgraviditeter är en livsförändrande händelse . Body förändringar som är svåra för en gravid kvinna vuxen , extra tufft för en tonåring . Unga flickor är ofta inte mogna att hantera de eventuella sociala konsekvenserna av tonåriga moderskap . Skolgång och karriärmål kan bli spårade ur . Familjestrukturer kan bli lidande om mamman måste bero på andra för att bidra till att öka barnet . Normal tidsfördriv som att gå till köpcentret , dating och sport kan också påverkas på grund av fysiska begränsningar innan barnet är fött . Tidsbrist kommer sannolikt att förhindra att dessa efter födseln .

Föräldraskap är ett enormt ansvar som ändrar en människas liv . Den självcentrerade värld av en tonåring vänds upp och ner . Itu med detta tar en hel del mognad , ansvar och ödmjukhet .

Funktioner

Det finns många saker som leder till tonårsgraviditeter, omvandlar den till en starkt polariserad och politiserad ämne . En hänvisas förklaring är tillkomsten av abstinens-bara sexualundervisning i offentliga skolor. Eftersom dessa program inte lära tonåringar om korrekt användning av preventivmedel och säkrare beteenden kön, kan de bli sexuellt aktiv utan att veta hur man skyddar sig mot graviditet . Flera stater har valt bort program , med hänvisning till osäkra resultat och ineffektivitet över tiden .

Tonåringar är också begränsade från att förvärva kondomer och preventivmedel utan föräldrarnas samtycke i vissa stater . Planned Parenthood och andra offentliga vårdcentraler erbjuder gratis eller till låg kostnad preventivmedel , men tonåringar är ofta rädd för att de ska exponeras. Program för att erbjuda gratis kondomer i skolorna är mycket omtvistade , och dessa program leder ofta till långa juridiska strider .

Typer

Teen graviditeter uppstå av flera olika skäl , utöver de politiska ovan . Dessutom har många tonåringar bli gravid på grund av våldtäkt eller sexuella övergrepp. Ofta unga offer för sexuella övergrepp tiga för att undvika socialt stigma och skam . Detta håller unga kvinnor från att få tillgång till juridisk hjälp och kit våldtäkt som innefattar en dos av högkoncentrerade preventivmedel . En annan orsak är trycket att bli sexuellt innan man är bekväm . Andra är pressade i avancerade sexuella situationer med en betydligt äldre partner .

Det finns även ökade mängder av tonårsmödrar som lever i fattigdom . Fattiga flickor i USA är statistiskt mer vilja bli tonåringar mammor än sina motsvarigheter rikare .

Geografi

Tonårsgraviditeter förekommer oftare i fattiga städer . I USA är tonårsmammor koncentrerade innerstaden och på landsbygden. De flesta födslar till tonårsföräldrar förekomma i södra och västra staterna . Enligt Sierra Club , har USA den högsta tonårsgraviditeter bland alla industrialiserade nation . Vi har dubbelt så mycket unga födda som Storbritannien .

I fattigare länder kan flickor vara gift vid ung ålder . Dessa flickor börjar ofta med barnen direkt . Utan samma tillgång till sjukvård och utbildning att rikare samhällen och andra länder njuta , det finns en mycket större chans för graviditet . Men dessa kulturer mer accepterar tonårsmammor . Det är mindre sociala stigma som omger tonåring födda .

Förebyggande /Lösning

Det bästa förebyggande för tonårsgraviditeter är utbildning , sjukvård och tillgång till preventivmedel . För att citera Sierra Club , "Det finns mycket som tyder på att omfattande sexualundervisning program dröjsmål sexuell aktivitet och öka sannolikheten för att använda preventivmedel när personer blir sexuellt aktiva . " Genom att sätta kunskap i sina händer , kommer tonåring flickor blir mer självsäker och kunna göra hälsosamma val om sin utveckling av sexualitet .

korrekt användning av preventivmedel är avgörande för att förebygga tonårsgraviditeter . Tonåringar som verkligen är utbildade om korrekt användning av preventivmedel är mycket mer benägna att använda det under sexuella aktiviteter. Även preventivmedel är inte idiotsäkert , minskar det kraftigt risken för oavsiktlig graviditet .

En miljö av ärlighet och ickedömande kommunikation är viktigt att upprätta mellan föräldrar och tonåringar . Tonåringar som kan vara rättfram om sexuella frågor och situationer ofta vänta med att börja sexuell aktivitet.

Previous:nothing Next:typer av preventivmedel för kvinnor

Relaterade artiklar


 • hur man väljer rep att använda i träldom
 • hur man kan förbättra fertiliteten med tillägg
 • hur man har en naken porträtt taget
 • hur att komma ut som hbt-
 • 标题
 • hur man hittar en hotline våldtäkt kris
 • hur man använder preventivmedel svampar för födelsekontroll
 • hur du anpassar tandskydd
 • hur man fixar erektil dysfunktion
 • Hur man använder en Pocket Rocket
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com