symptom på HPV hos kvinnor

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-10-18
HPV ( humant papillomvirus ) är en mycket vanlig STD . I själva verket , enligt Centers for Disease Control and Prevention ( CDC ) är HPV den vanligaste STD i detta land . CDC anger också att cirka 50 procent av alla sexuellt aktiva kvinnor i USA är smittade med HPV

Betydelse

De flesta kvinnor med HPV utvecklar aldrig några allvarliga komplikationer . Däremot en del kvinnor med HPV , kräva läkarvård. Som några av de vanligaste symtomen på HPV liknar andra vaginala infektioner , ofta en kvinna tror att hon har något annat än HPV . Ändå bör alla kvinnor tar sig tid att bekanta sig med HPV , så de kan korrekt identifiera denna sjukdom .

Typer

CDC uppger att det finns mer än 40 olika typer av HPV som kan påverka genitala områden av kvinnor . Men vissa kvinnor som är infekterade med HPV har aldrig symptom av viruset . Lyckligtvis finns det ett HPV-test tillgängliga som kan identifiera de olika typer av HPV , även om du inte har några symtom . CDC anger att vissa typer av HPV kallas låg risk ( som orsakar genitala vårtor ) och andra typer är märkta som hög risk ( som orsakar livmoderhalscancer och andra typer av cancer som drabbar vagina , vulva och anus ) .

Identifiering

Vissa typer av HPV kan orsaka vårtor visas på vagina , vulva , cervix och anus . Vårtorna kan vara små eller stora och antingen platta eller upphöjda . En person kan ha enstaka vårtor eller flera vårtor som är grupperade tillsammans . Vårtor kan vara smärtsamt , särskilt när den ligger på insidan av vagina eller anus . Andra typer av HPV som orsakar cancer vanligtvis producerar inte några symtom förrän cancern är i ett framskridet stadium . När symtomen är närvarande , kan en kvinna få onormal blödning, en ovanlig ansvarsfrihet , ömhet i underlivet och smärta vid samlag .

Förebyggande /Lösning

Det finns ingen bot för HPV , det finns sätt att skydda dig från att smittas med viruset . Det bästa sättet att undvika att få HPV är att avstå från att ha sex ( vaginalt , oralt och analt ) . Men om du bestämmer dig för att delta i samlag , bör du öva monogami och använder en latex kondom varje gång du har sex . Dessutom vet din partners STD status och kontrollera om han har HPV .

Expert Insight

Om du har några symptom på HPV , se en läkare så snart som möjligt . En läkare kan diskutera olika typer av behandlingsalternativ med dig , baserat på den specifika typ av HPV som du har . Tidig upptäckt av HPV är avgörande och kan rädda ditt liv .

Previous:nothing Next:om naturliga preventivmetoder

Relaterade artiklar


 • Hur får man en vasektomi återföring
 • hur man kan öka antalet spermier naturligt
 • hur du döljer feminina drag
 • hur man hittar G-punkten
 • hur du berättar din make du har herpes
 • Hur man använder en desensibilisering smörjmedel
 • hur man använder p-piller
 • hur man använder bondage tejp
 • hur man tecknar bröstvårtor
 • hur man kan bota klamydia
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com