vad är ett preventivmedel ?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-10-19
Gödsling , och därefter graviditet , uppstår när ett ägg möter en spermie . Eftersom samlag hos människor ofta förekommer utan önskan att bli gravid , är metoder som tillåter att njuta av samlag utan att oroa dig för graviditet som kallas preventivmedel . En preventivmedel är något som hindrar spermier och ägg från mötet och skapa ett embryo

Historia

Preventivmedel har utövats i tusentals år . I många kulturer finns det en angelägen kunskap om fertilitet cykler bland kvinnor , och avhållsamhet är en viktig form av preventivmedel . Fysikaliska metoder för att förbjuda gödsling har bara nyligen utvecklats .
Den äldsta typen av preventivmedel är kanske den kondom . Dessa var ursprungligen slidor gjorda av djur skinn , och har daterats tillbaka till 1600-talet . Linne kondomer tillverkades på 1800-talet , medan gummi kondomer inte blev vanligt förrän i början av 1900-talet .

Funktion

En preventivmedel är något som hindrar spermier och ägg från mötet och skapa ett embryo . Således , per definition , måste preventivmedel ske innan dessa två celler uppfyller

Typer

Det finns många typer av preventivmedel , men dessa kan delas upp i flera kategorier : . hinder , hormonella och beteendemässiga preventivmedel . Varje erbjuder positiva och negativa till sina användare.
Hinder är anordningar som förhindrar att ägget och spermien från mötet utan att skada heller. Kondomer förhindra spermierna från att komma in den kvinnliga helt och hållet, medan membran täcker livmoderhalsen och förhindra att spermier från att komma in det . Spiral , eller spiraler , också blockera spermier kommer in i livmodern .
Det finns även preventivmedel som dödar spermier , vilket gör det ineffektivt . Spermiedödande medel kan tillämpas på kondomer för ett extra mått av skydd eller kan tillämpas ensam .
P-piller är hormoner som den kvinnliga intar att hindra henne varje månad . När mensen är undertryckt , det finns ingen ägglossning och inget ägg frigörs för att befrukta . Andra enheter som vaginal ringar och injektioner hormon arbeta under samma premiss som p-piller , och förhindra ägglossning hormonellt . Forskare försöker utveckla piller som kan förhindra skapandet av spermier , men hittills är detta en mindre effektiv och säker preventivmetod .
Preventivmedel kan också undvikas genom behaviorally undvika gödsling . Hanen kan dra sig ur den kvinnliga strax innan utlösning och förhindra spermier från att komma in i slidan kanalen . Denna metod kan misslyckas om det finns vandrande spermier i sekret som föregår utlösning , eller om den manliga inte att dra tillbaka i tiden . Spermier kan också hindras från att befrukta ett ägg om honan vet precis när hon har ägglossning och undviker samlag under denna tid . Denna metod är känd som rytm -metoden , och är mest effektiv för kvinnor med regelbunden cykel och förutsägbar ägglossning . För kvinnor vars cykler varierar i längd från månad till månad , kan denna metod resultera i en relativt hög förekomst av fel .

Fördelar

Den främsta fördelen med preventivmedel är att tillåta samlag utan att behöva oroa sig för en eventuell graviditet . Vissa preventivmetoder erbjuder också den fördelen att förebygga eller minska risken att smittas av en könssjukdom .

Varning

Det finns få preventivmedel som är ofelbar . Det finns satser för framgång är allmänt kända och publicerade , så det är en bra idé att göra lite forskning för att avgöra hur säker du är . Med hjälp av två olika typer av preventivmedel i allmänhet anses vara den säkraste sättet att förhindra graviditet , bortsett från avhållsamhet .

Previous:nothing Next:Hur upprätthåller en cell i en mogen follikel i äggstocken homeostas ?

Relaterade artiklar


 • hur man väljer bondage videor
 • var du vill placera plåstret preventivmedel
 • hur man köper kondomer diskret
 • hur man använder förspel
 • hur man använder NuvaRing
 • hur man undviker graviditet
 • Hur får man en penis implantat
 • hur man blir en nunna
 • hur man kan öka fertiliteten
 • hur man kan jämföra p-piller
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com