Andelen kvinnor som är infertila

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-11-02
Infertilitet drabbar miljontals kvinnor världen över . Infertilitet kan föras på av någon av flera skäl och förhållanden, från känslomässiga till fysiska faktorer . Incidensen av fertilitet hos kvinnor kan variera stort , och i de flesta fall kan behandlas med medicin och andra terapier

Betydelse

Uppskattningsvis 10 till 20 procent av alla par kommer att drabbas av någon form av infertilitet . Graviditet bör prövas under 1 år innan paret testas för infertilitet . Generellt har andelen av graviditeten hos friska par i 30 år oskyddade samlag på ett regelbundet schema är ungefär 25 till 30 procent per månad .

Överväganden

såväl fysiska som emotionella faktorer kan bidra till infertilitet hos kvinnor . Dessa faktorer inkluderar skador och ärrbildning mot sexuellt överförbara sjukdomar , ägglossning dysfunktion , dålig kost , hormonell obalans , cystor på äggstockarna, bäcken infektioner , tumörer eller dålig äggledare funktion . Det rapporteras att infertilitet hos kvinnor utgör 40 till 50 procent av infertilitet hos par .

Expert Insight

Experterna är överens om att en kvinnas bästa fruksamhetsperiod är i hennes tidiga tjugoårsåldern. Frekvensen av graviditeten sjunker som en kvinna åldras och efter 35 års ålder , denna kurs sjunker exponentiellt till ca 10 procent per månad .

Typer Infertilitet definieras som oförmåga att bli gravid efter 12 månaders oskyddade samlag . Även om denna term används mycket och erkänts av hälso-och sjukvården industri , många par är obekant med andra viktiga terminologi som används för att beskriva de två olika typer av infertilitet : Primär infertilitet hänvisar till en kvinna som inte kan bli gravid oskyddat sex med sin partner i minst 1 år , sekundär infertilitet hänvisar till en kvinna som kunde föreställa sig ett barn i det förflutna , men är nu inte kan göra det .

Historia

Antalet fall av infertila kvinnor fortsätter att växa liksom antalet behandlingsalternativ. Eftersom fler och kvinnor väljer att fördröja förlossningen med flera år att förbli konkurrenskraftiga i arbetskraften Den medicinska vetenskapen har haft att möta infertilitet behov av fler och fler kvinnor och erbjuda alternativ för de kvinnor som väljer att ha barn i slutet av trettiotalet och därefter . Bortom infertilitet droger , kvinnor väljer också att genomgå provrörsbefruktning , en process genom vilken äggceller befruktas av spermier utanför livmodern (in vitro ) .

Previous:nothing Next:Om Cialis

Relaterade artiklar


 • Hur vet man att klimakteriet börjar & slutar
 • hur man beräknar fertilitet
 • biverkningar av skott preventivmedel
 • hur man får gratis kondomer
 • hur du anpassar tandskydd
 • hur man kan engagera i själv slaveri
 • hur till återvinna från våldtäkt
 • Hur fungerar könsval på människor ?
 • hur man ska behandla impotens naturligt
 • hur man handskas med NuvaRing biverkningar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com