Hur pålitlig är hiv-test ?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-11-24
Det första rapporterade fallet av HIV i USA var 1981. Sedan dess finns det 40. 000 nya fall av hiv rapporteras varje år , enligt Planned Parenthood .
Testning för HIV är tillförlitlig. Kroppen producerar antikroppar som svar på hiv -infektion inom tre månader . Medan uppenbara fysiska symptom som inte får visas förrän 10 år senare , kommer antikropparna att närvara .
Det finns olika typer av tester för att upptäcka HIV . Det vanligaste är att dra blodprover och få dem testats för hiv- antikroppar . Urin eller en kompress av vävnader kan också användas . Hem självtester är likartade : de kräver användare att dra sina egna blod och skicka den till ett labb som skall testas
Slutligen kan RNA- test för upptäckt av HIV -antikroppar i 9 till 11 dagar . En in-kontor test utförs med en minimal blod från patienten kan ge resultat i 20 minuter men en uppföljning prov måste göras för att bekräfta resultaten

Betydelse

Kroppen producerar inte antikroppar mot HIV tills tre månader har gått . Det är svårt att vänta, men tester innan de tre månaderna har gått kan innebära att du får ett testresultat av negativa --- det är inte korrekt .
varje år cirka 16 till 22. 000. 000 människor i USA få testas för HIV , enligt Centers for Disease Control ( CDC ) . Men i slutet av 2003 , några 252. 000 till 320. 000 människor är inte medvetna om sin hiv- positiva status .
Anledningen till detta är dessa människor kanske inte uppvisar tecken , har inte testat eller några av dem kan ha testat för snart innan antikroppar hade bildat som skulle dyka upp på en HIV- test .
alla läkare är medvetna om detta tre månader tidsram och om du vill få testat tidigare , kan de föreslå vilken annan typ av test kommer att ge en hög noggrannhet .
RNA testet är mer dyrt men det sägs att kunna testa för HIV i 9 till 11 dagar efter infektion .

Identifiering

HIV tester utförs med Blodprov som tas från patienten . Blodet analyseras för HIV -antikroppar . Urin kan också användas men det är mindre vanligt .
Slutligen kan RNA test identifiera HIV -antikroppar i 9 till 11 dagar .
Även om det är möjligt att ha en " falskt positiva " majoriteten av HIV-testningen är pålitlig . Om du får ett positivt hiv- test , kommer du förmodligen att erbjudas detaljerad rådgivning och rådas att testa igen efter 6 månader för att bekräfta eller ändra dina testresultat .
Medicinska experter beskriver den ram fönster tid med hänvisning till de tre månader det tar för kroppen att utveckla antikroppar mot HIV -infektion efter exponering .
En av fyra personer med hiv vet inte om det eftersom de inte uppvisar symtom och de har inte testats för viruset.
Experter varnar för att under de tre månader , är det viktigt att vara försiktig mot smitta andra parter .

Funktioner

Det enda legitima hiv-tester är de som blodprov , urin , ett nålstick eller en typ av själv-test som godkänts av FDA . Det är hemmet Access HIV- 1 Test System .
hem testet kan köpas online eller från en Planned Parenthood eller liknande gemenskap hälsa organisation . Användaren ska kunna dra sina egna blodprov , skicka den till labbet och följa upp med labbet för att ta emot hans resultat .

Förebyggande /Lösning

För att undvika att få en felaktig test , vänta på minst tre månader innan de fick testats för hiv . Om du måste lära dig resultat tidigare , fråga din läkare om RNA test eller i office nålstick test .
att förebygga hiv och alla sexuellt överförbara sjukdomar , använder kondom för varje samlag som innefattar överföring av kroppsvätskor . Se Resurser för mer information .

Varning

inte falla för bedrägerier . Det finns bara ett FDA-godkända hem självtest för hiv . Den heter Home Access HIV- 1 Test System . Den är tillgänglig via Planned Parenthood (se Resurser . )
Det finns många andra HIV- test erbjuds på nätet och i andra butiker . Använd dem inte om de inte är uttryckligen denna typ
hem självtest kräver användaren att rita sitt eget blod prov och att skicka den till ett labb . Labbet kommer senare kallar henne att lämna testresultaten .

Previous:nothing Next:negativa hälsoeffekterna av manliga förbättring produkter

Relaterade artiklar


 • som kondomer är bäst för stimulering ?
 • hur man hittills under senior år
 • hur man öva madandhvaja position
 • Hur man känner igen en std
 • hur man kan förebygga sekundär infertilitet
 • hur man kan öka manliga uthållighet
 • hur man berättar för andra att du har en std
 • om ägglossning prediktorn kit
 • om membran
 • hur man kan öka sexlusten genom motion
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com