är din tid oregelbunden efter en förlossning ?

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-11-20
Eftersom ha barn orsakar extrema fysiska och hormonella förändringar i en kvinnas kropp , kan hennes period avkastning inte alls för allt från några månader till några år hon föder . När den gör detta så kan cykeln vara oregelbunden eller annorlunda än det var innan dessa förändringar. Eftersom menstruation är direkt kopplad till fruktbarhet , är detta ett naturligt sätt oftast förhindra graviditeter inträffar mycket nära varandra , men det är inte alls pålitlig som en form av preventivmedel

Funktion på din menstruationscykel

menstruation ( mens ) uppstår när ett ägg frigörs men inte blir befruktade . När kroppen inser att detta har hänt, framträder den blodiga , näringsrika slemhinnan i livmodern så att den kan bytas igen innan nästa månads cykel . Hormoner som sker under och efter graviditeten tillfälligt förhindra ägglossningen , så under denna tid kommer du inte få din mens alls .

omvårdnad och graviditet

Omvårdnad ökar dessa ägglossning-undertrycka hormoner . Traditionellt vårdade kvinnor nästan alla sina barn , ofta under flera år , så det här fysisk funktion som en del utrymme i mellan graviditeter . Detta hjälpte kroppen återhämta sig efter graviditeten och födseln och återhämta sig tillräckligt för att stödja ytterligare en graviditet.

Tidsplan

Den tid som mensen kan vara oregelbunden efter en förlossning varierar stort från en kvinna till nästa . De flesta kvinnor som ammar kan anta att de kommer att få minst sex månader innan de börjar menstruera igen efter att barnet är fött , för vissa kvinnor kan denna tidsram pågå långt över ett år . Kvinnor som inte ammar i allmänhet får sin period igen snabbare, men det kan ändå ta några månader . Även efter mensen tillbaka , kan det vara oregelbunden eller på annat sätt annorlunda än den var innan du hade ett barn , och dessa förändringar kan fortsätta på obestämd tid eller till och med permanent.

Överväganden

En mycket liten andel kvinnor kommer att återvända omedelbart att ha sin period efter förlossningen, oavsett om de ammar . Det är omöjligt att veta säkert vilken grupp du kommer att falla i , även om du har fött barn tidigare, eftersom processen är inte alltid samma sak efter varje barn .

Missuppfattningar

Vissa kvinnor tror att de inte kan bli gravid igen tills de börjar sin period . Detta är inte sant , eftersom ägglossningen alltid inträffar före mens . Så, oavsett om din mens oregelbunden efter en förlossning eller hur lång tid det tar att komma tillbaka , har du alltid en chans att bli gravid igen innan du börjar menstruera.

Previous:nothing Next:som p-piller är bäst

Relaterade artiklar


 • Hur man använder en preventivmetod spole
 • vad är artificiell familjeplanering ?
 • hur man undviker att bli arresterad för offentlig nakenhet
 • orto EVRA biverkningar
 • hur man får behandling för inflammation i lilla bäckenet
 • hur man kan hantera homofobi
 • hur du döljer maskulina drag
 • hur man komma ihåg att ta p-piller
 • Hur identifiera dyspareuni
 • hur man öva madandhvaja position
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com