Vad är kirurgiska metoder för födelsekontroll?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-11-29
Den primära kirurgiska metoder för födelsekontroll är äggledaroperation för kvinnor och vasectomies för män . Båda är mycket för att förebygga graviditeter , men varken förfarande skyddar mot spridning av hiv eller aids eller andra sexuellt överförbara sjukdomar , eller könssjukdomar . En manlig kondom bör fortfarande användas för att skydda mot könssjukdomar

Identification

äggledaroperation är allmänt känd som " att få ens rör bunden "så att äggen inte kan resa ner de två äggledarna till livmodern . Kvinnor kan ha denna procedur görs för att säkerställa 99,9 procent framgång i att förhindra graviditet .
Män kan få vasectomies att förhindra spermierna från att släppas in i deras ejakulerar . Detta har också en 99,9 procents framgång i inte resulterar i graviditet

Betydelse

Enligt Centers for Disease Control and Prevention , CDC eller , den mest populära form av preventivmedel för kvinnor är p-piller . 11. 600. 000 Amerikanska kvinnor använder det . Andra är kvinnlig sterilisering eller äggledaroperation. Tredje är kondom , följt av manlig sterilisering eller vasektomi .
Enligt National Institutes of Health, NIH eller , det var 6,4 miljoner födslar 2001 och av det antalet , var 3. 100. 000 oavsiktliga .
cirka 10,3 miljoner kvinnor använder kvinnliga sterilisering för permanent födelsekontroll, och om 500. 000 vasectomies utförs varje år .
NIH uppskattar andelen både kvinnliga och manliga steriliseringen har varit relativt lika för de senaste 40 åren , med endast kirurgiska ingrepp varierande något .

Fördelar

största fördelen är bekvämligheten att inte behöva ta p-piller för kvinnor eller för män att oroa sig för en oavsiktlig graviditet om kondomen går sönder eller glider av .
Enligt en nyligen New York Times , ca 700. 000 kvinnor i USA få en äggledaroperation. I många fall kommer sjukförsäkring täcka kostnaderna för den två dagar långa förfarandet .

Överväganden

Enligt NIH , engagera kvinnliga steriliseringar använder elektriska BRÄNNJÄRN , är att använda klämmor eller band till att ägg från släppts . Hos män kan samma alternativ användas som tillägg till suturer .

Missuppfattningar

Den största missuppfattningen är att tro att antingen äggledaroperation eller en vasektomi är permanent . Båda operationer kan oftast vändas . Det bör finnas omfattande bedömning och rådgivning genomföras innan antingen kirurgi utförs , men eftersom det är ett misstag att tro att en sådan återföring är lätt att göra. Kostnaden för att vända en äggledaroperation , till exempel genomsnitt $ 10. 000 till $ 15. 000 .

Previous:nothing Next:biverkningar av ett Depo - Provera skott

Relaterade artiklar


 • hur man identifierar en potentiell datum våldtäktsman
 • om födelsekontroll plåster
 • vad är en dmd examen ?
 • hur man kan minska frigidness naturligt
 • Hur fungerar könsval på människor ?
 • Hur man blir bekväm med nakenhet
 • vad gör genitala vårtor ut ?
 • hur man har en naken porträtt taget
 • hur man får dagen- efter-piller
 • hur man ska behandla manliga låg libido
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com