biverkningar av Yasmin preventivmedel

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-11-12
Yasmin är ett hormonellt p-piller som innehåller östrogen och gestagen . Drospirenon , vilken typ av gestagen i Yasmin , skiljer sig väsentligt från det som används i andra p-piller . Som ett resultat har Yasmin en annan biverkningsprofil än andra p-piller och är förenat med ökade risker

Funktion

. Yasmin , liksom andra hormonella preventivmetoder , fungerar genom att härma graviditeten . Det ökar nivåerna av östrogen och progesteron i kroppen , vilket stoppar ägglossning och tjocknar livmoderhalssekretet . Många av de biverkningar som förknippas med Yasmin liknar de upplevt under tidig graviditet , såsom illamående , kräkningar och minskat intresse för sex .

Effekter

De vanligaste biverkningarna i samband med Yasmin liknar de som orsakas av andra metoder för hormonella preventivmedel och illamående , huvudvärk , minskat intresse för sex och småblödningar mellan menstruationerna . Eftersom dosen av progesteron i Yasmin är högre än i de flesta p-piller , kvinnor som tar Yasmin är mer benägna att uppleva trötthet och depression .

Fördelar

Kliniska prövningar har visat att Yasmin är effektivt för att minska graden av akne och förbättra symtomen vid premenstruell dysfori ( svår PMS) . Yasmin kan vara mindre benägna än andra p-piller för att orsaka viktökning . Vissa kvinnor har rapporterat en liten ökning i bröst när du tar Yasmin . Liksom andra p-piller , Yasmin minskar också risken att utveckla livmodercancer och äggstockscancer .

Överväganden

Som alla innehåller östrogen preventivmedel , är Yasmin associerat med en ökad risk att utveckla djup ventrombos ( DVT ) . DVT är ett tillstånd där blodproppar bildas , vanligen i vaden , och kan resa till andra delar av kroppen . Detta kan leda till tre potentiellt livshotande tillstånd : lungemboli , hjärtinfarkt och stroke . Risken att utveckla DVT samtidigt som hormonella preventivmedel ökar om du är över 35 år eller en rökare .

Varning

Drosperidone , det progestin i Yasmin , kan öka nivån av kalium i blodet . Detta kan vara farligt , särskilt i de som har befintliga medicinska tillstånd eller stå vissa mediciner . Du får inte ta Yasmin om du har njur-, lever- eller binjuresjukdom . Om du tar NSAID ( t. ex. ibuprofen ) dagligen , eller om du tar läkemedel för behandling av högt blodtryck kan du behöva lämna blodprover samtidigt Yasmin för att avgöra om din nivå av kalium har blivit för hög .

Previous:nothing Next:biverkningar av p-plåster

Relaterade artiklar


 • hur man använder livmoderhalscancer landskamper för födelsekontroll
 • hur man använder skydd när du 69
 • Hur man själv inseminera
 • hur man använder en kvinnlig kondom korrekt
 • hur man använder p-piller
 • Hur reproducera djur ?
 • hur man kan hjälpa med en makes impotens
 • hur man väljer att få steriliseras
 • hur man hittar en lesbisk - vänlig spermabank
 • hur man kan minska frigidness naturligt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com