biverkningar av ett Depo - Provera skott

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-11-29
Depo-Provera är preventivmedel en kvinna har att tänka på bara var tredje månad . När en kvinna använder Depo-Provera , det finns inga piller att komma ihåg och inget att infoga . Hon besöker sin läkare för en injektion var tredje månad för att förbli skyddade från oönskade graviditeter

Identification

Depo-Provera , faktiskt medroxiprogesteronacetat , blir skjuten består av ett hormon som liknar progesteron och injiceras i en kvinnas arm eller skinkan . Enligt Drugs. com , ger den 99 procent effektivt skydd mot graviditet . Även Depo-Provera är tillförlitliga för att förhindra oplanerade graviditeter , innehåller det inte skydd mot sexuellt överförbara sjukdomar , eller sexuellt överförbara sjukdomar .

Effekter

Det finns många biverkningar förknippade med användning av Depo-Provera . Det vanligaste är oregelbunden eller upphört menstruation . En del kvinnor upplever också huvudvärk , nervositet , depression, yrsel och en ökning av akne . Förändringar i aptit , viktökning , ökad ansikts -och kroppsbehåring , håravfall och bentäthet förlust är också möjliga biverkningar.

Överväganden

Även om många av de potentiella biverkningar av Depo-Provera inte är så vanliga , en hög andel kvinnor upplever förändringar i menstruationen . Enligt WebMD , ungefär hälften av de kvinnor som tar bilden stannar menstruerande efter ett års användning av det . Vissa kvinnor upplever genombrottsblödning medan på skott , vilket innebär att de spotting antingen då de normalt skulle ha sina perioder eller mellan omgångarna.

Potentiella

När man tar Depo-Provera , en av de besvärligaste frågorna är potentialen för förlust av bentäthet . Denna förlust ökar en kvinnas risk att utveckla osteoporos . Enligt Drugs. com , är en kvinna större risk för betydande bentäthet förlust när hon har varit på Depo-Provera under minst två år. Dessutom kan en kvinnas risk att höjas om hon har andra faktorer som ökar hennes möjligheter att utveckla osteoporos , såsom en familjemedlem med sjukdomen .

Varning

Det finns några symtom som kan tyda på en farlig reaktion på Depo-Provera injektion . De inkluderar bröstsmärta , blodig hosta , yrsel , svimning , syn-och talstörningar , svaghet eller domningar i armar och ben , smärta eller svullnad i benet , kraftiga blödningar från slidan och svår smärta i nedre delen av magen . Smärta , pus , eller blödning som börjar vid injektionsstället och inte går bort kan kräva ett besök till läkaren . Likaså kan den snabba uppkomsten av svår huvudvärk , kräkningar eller andnöd indikera ett problem. Om du upplever något av dessa symtom , kontakta din läkare omedelbart.

Previous:nothing Next:om att välja surrogatmoderskap när graviditet är möjlig

Relaterade artiklar


 • Hur man själv inseminera
 • hur man använder gags i träldom spela
 • Hur effektiv är Plan B p-piller ?
 • när du ska ta Enzyte
 • hur ska kissable
 • hur man utför anilingus
 • hur man gör afrodisiakum drycker
 • Hur man använder en desensibilisering smörjmedel
 • hur man väljer rätt storlek kondom
 • hur man blir en nunna
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com