biverkningar av p-plåster

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-11-12
Den p-plåster är ett en gång i veckan hormonella preventivmedel . Det säljs under varumärket Ortho EVRA , och innehåller en kombination av östrogen och gestagen . De biverkningar som orsakas av denna metod för födelsekontroll liknar dem som orsakas av p-piller , men det finns vissa variationer på grund av administreringssätt och vilken typ av gestagen som används

Funktion

p-plåster fungerar genom att härma graviditeten . Det gör detta genom att öka nivån på två könshormon , östrogen och progesteron , i kroppen . Även om hormonnivåerna hos kvinnor som använder plåstret preventivmedel är mycket lägre än hos gravida kvinnor , många av de biverkningar som orsakas av hormonella preventivmedel liknar de har som kvinnor som är gravida . Dessa biverkningar brukar vara mycket mildare än symptomen av faktiska graviditeten .

Effekter

Som alla metoder av hormonella preventivmedel, orsakar p-plåster biverkningar hos vissa kvinnor . I allmänhet är biverkningarna acceptabla och successivt minska under loppet av två till tre månader . De vanligaste biverkningarna upplevs av kvinnor med den patch preventivmedel illamående , ömma bröst , småblödningar mellan menstruationerna och minskad menstruation . Vissa kvinnor kan uppleva irritation eller utslag i området plåstret appliceras på . Irritation på hud från p-plåster brukar inte bli bättre med tiden och kan i själva verket blir värre . Detta gäller särskilt om du är allergisk mot det lim som används i plåstret . I detta fall bör en annan preventivmetod användas .

Fördelar

Alla hormonella preventivmetoder , inklusive p-plåster , kan ha positiva biverkningar . Vissa kvinnor upplever att de har mindre kramper och lättare perioder medan du använder hormonella preventivmedel . Vissa villkor , inklusive akne och torrhet i slidan , kan förbättras medan du använder plåstret preventivmedel . Den p-plåster minskar också chansen att du kommer att utveckla vissa förhållanden, inklusive livmodercancer och äggstockscancer , inflammatoriska sjukdomar och järnbristanemi .

Betydelse

De flesta kvinnor som använder plåstret preventivmedel inte upplever betydande biverkningar, men andra kan tycka att detta preventivmedel är oacceptabelt på grund av effekten av hormoner . Kvinnor som slutar att använda plåstret preventivmedel brukar det på grund av hudirritation från plåstret själv , depression , minskad sexlust , vresighet och långvarig illamående . Liksom alla preventivmedel som innehåller östrogen , ökar p-plåster risken att utveckla blodproppar . Denna risk är mycket högre hos kvinnor över 35 år och rökare . Blodproppar kan resa till lungorna , hjärtat eller hjärnan och orsaka allvarliga , ibland fatala , effekter .

Överväganden

p-plåster ska inte användas av kvinnor som inte kan ta p-piller , eftersom båda metoderna innehåller samma aktiva beståndsdelar. Om du är diabetiker bör du vara medveten om att med den patch preventivmedel kan öka din blodsockernivå . Högt blodtryck och högt kolesterol kan också påverkas negativt av plåstret . Om du väger mer än 180 pounds , är p-plåster mindre effektiva för att förhindra graviditet . I detta fall bör du använda en annan metod för födelsekontroll , såsom en ring eller p-piller .

Previous:nothing Next:historia av preventivmedel

Relaterade artiklar


 • Hur man använder en preventivmetod spole
 • Hur uppstår en erektion ?
 • hur man kan förbättra kärlek liv genom att förbättra hälsa
 • om preventivmedel injektioner
 • hur man avgör om ett barn är transpersoner
 • hur man kan undvika att få inflammation i lilla bäckenet
 • Vad gör Extagen till din kropp ?
 • hur man väljer en kondom
 • hur man kan gå en bondage dejtingsajt
 • hur man berättar en kors byrå från en drag queen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com