fakta om abort

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-11-17
Även om det är en av de mest kontroversiella frågorna i USA idag , väljer en av tre kvinnor att göra abort efter ålder 45 . En av de främsta frågorna i abort kontroversen är när livet börjar . Många pro -life individer anser livet börjar vid befruktningen , och därför de anser varje abort som en typ av mord . Så många som är pro -choice , börjar mänskligt liv en senare tidpunkt , i dräktighet eller vid födseln .

Både pro -life -och pro-choice vyer består av många föreställningar. Det finns ingen pro -life eller pro -choice position .

Historia

bruket av abort går tillbaka till antikens och Bibelns tid . Den spelades in i 1550 B. C. E. i Egypten och i det gamla Kina runt 500 f. Kr. , kinesisk folktro registrerar användningen av kvicksilver för att inducera aborter till cirka 5000 år sedan . Kvinnor har också använt örter för att orsaka aborter .

Andra åtgärder för att förmå aborter har inkluderat järn sulfater och klorider , opium och krossade myror . En av de mest brutala metoder genomfördes i forna tider genom våldsamt knådande eller slå buken för att orsaka abort

Tidsplan

Abort lagar i USA började utvecklas på 1820-talet , abort var förbjuden efter fyra månader av graviditeten . Medan de flesta aborter förbjöds av 1900 var illegala aborter gemensamt men var mindre frekventa när det fanns Common Law , som i huvudsak förbjudet information preventivmedel och enheter .

alla 50 stater hade förbjudit aborter av 1965, med vissa undantag olika av staten. År 1973 dömde Högsta domstolen de flesta befintliga lagar stat abort grundlagsstridig när det gäller Roe v. Wade

Geografi

Abort i Kanada är säkert , juridiska, täcks av försäkringar och finansieras . kvinnorna där behöver inte betala för tjänster . Ändå varierar tillgången i hela landet , och kvinnor debiteras på vissa ställen . Till exempel erbjuder inte Prince Edward Island inte abort tjänster och New Brunswick fonder abort vård som ges av förlossningsläkare och gynekologer , men inte av husläkare .

I Mexiko är abort tillåtet på nationell nivå för situationer med våldtäkt , fostret, och defekter hälsa . Två stater , Morelos och Yucatán , och Mexico City har särskilda villkor mot dessa situationer . Men på många områden våldtäktsoffer vägras tillträde till abort .

Typer

De två typer av abort är medicinsk och kirurgisk abort .

Medicinska aborter sker genom att ta medicin för att avsluta en graviditet . Två läkemedel , mifepriston och metotrexat , används för abort . De är tagna med en ytterligare medicinering , misoprostol . Medicinsk abort kan ges så tidigt som graviditeten är bekräftad , ju kortare tid en kvinna har varit gravid , desto bättre medicineringen kommer att fungera. Efter 9 veckor , är detta oftast inte ett alternativ .

Kirurgisk abort fungerar med hjälp av särskilda instrument . En användas under första trimestern är manuell vakuumaspiration (MVA ) eller maskin vakuumaspiration. Detta använder sug genom en liten slang för att rensa livmodern av alla vävnad

Varning

Även abort inte medför risker , inte komplikationer inte händer särskilt ofta-. mindre än en av 100 tidiga aborter och en av varje 50 senare aborter .

I 2 av 100 aborter , är inte alla vävnader från graviditeten avlägsnas . Om en liten mängd finns kvar , kan det ge blödning , kramper eller infektion . En ultraljudsundersökning erkänner kvarvarande vävnad , ett annat förfarande kan vara nödvändigt att ta bort vävnaden

Kraftig blödning förekommer hos färre än 1 av 1000 aborter . Detta sker vanligen under eller efter förfarandet .

Ibland en misslyckad eller avbruten abort händer , och graviditeten inte slut . Detta är dock händer hos färre än 1 av 1000 aborter . Det abort kan kompletteras med ultraljud eller med ett annat förfarande i ungefär en vecka .

Previous:nothing Next:hur man kan naturligtvis öka vaginal smörjning

Relaterade artiklar


 • hur man använder en huva i träldom spela
 • hur man gör afrodisiakum drycker
 • Hur man vet om man är gay
 • att bota och eliminera Jock Itch
 • hur man rakar bikinilinjen
 • att introducera en partner till aga
 • om könssjukdomar
 • Hur kondomer arbete ?
 • hur man bär underkläder på som passar din kropp typ
 • hur man öva uthkanta position
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com