genomsnitt spermier

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-11-28
En genomsnittlig spermieantalet är nödvändig för varje människa som hoppas att få barn . Det finns stora variationer i vad som anses vara ett genomsnitt spermieantal och det finns ingen magisk siffra som kommer att se föreställningen . Möjligheten att befrukta ett ägg beror på andra faktorer än spermier ensam och det är viktigt att förstå de faktorer som påverkar spermieproduktionen

Funktion

Spermier är manliga könsceller som behövs för att befrukta ett ägg eller ägg , vilket gör att graviditet uppstår . Spermier produceras i testiklarna och kombinerar med sperma från prostatakörteln innan de utvisas av penis under samlag . Spermier består av ett huvud , mellersta delen och svans och kan bara ses i mikroskop .

Funktioner

Den genomsnittliga varierar spermier från 20 miljoner till mer än 100 miljoner spermier i varje milliliter av sperma . Medan dessa är normala värden , män med spermier i övre intervall vanligtvis har en bättre chans att impregnering en kvinna eftersom många spermier inte är tillräckligt starka för att fullfölja resan till ägg . I en fertil man bara omkring 2. 000 spermier verkligen når ägget . När spermier hamnar i undre , mellan 12 u00BD och 25 miljoner spermier , sjunker förmågan att befrukta ett ägg betydligt och reproduktiv forskare har funnit att endast hälften av de män som hamnar i detta intervall kan befrukta en kvinna . De med lägst räknas , mindre än 12 u00BD miljoner spermier , är ännu mindre troligt att befrukta ett ägg .

Överväganden

Även spermieantal är mycket viktigt , det är inte den enda faktorn i förmågan att befrukta en kvinna . Spermier måste också visa god motilitet , förmågan att simma framåt , och får inte vara onormalt formade . Om din partner har problem att bli gravid och hon är under 30 , läkare rekommendera att du väntar för att se en fertilitet specialist förrän du har tappat ett år . Om din partner är över 30 , är den föreslagna väntetiden sex månader . En fertilitet specialist kommer att undersöka din partner och be dig om en spermie prov för att fastställa antalet och hälsa din sperma .

Förebyggande /Lösning

Även om en orsak inte kan fastställas för alla förekomster av lågt spermieantal Finns det några kända bidragande faktorer . En vanlig orsak till lågt spermieantal är ett pungbråck , ett åderbråck inne i pungen som försämrar spermieproduktionen. Lyckligtvis kan detta villkor korrigeras kirurgiskt . På grund av en infektion eller skada , kan din kropp att producera antikroppar mot spermier och attackera dina spermier . Rensa upp infektionen kan vara tillräckligt för att lösa problemet , men i många fall , assisterad befruktning ger mest nytta . Använda intrauterin start ( IUI ) , är spermierna tvättas för att avlägsna så många antikroppar som möjligt och spermien infogas sedan direkt in i livmodern . Vitro fertilisering , där ägget och spermien förenas utanför kroppen och sedan placeras i livmodern , kan också vara till hjälp . Skadade spermier kanaler kan repareras med hjälp av mikrokirurgi , även om det kan ta upp till två år för din spermier att nå normala nivåer efter operationen. Hormonella störningar redogöra för några fall av lågt spermieantal och kan behandlas med hormon injektioner . I de fall där det finns ett mycket lågt spermieantal , kan läkarna injicera en enda spermie i ett ägg med hjälp av intracytoplasmatisk spermie injektion .

Varning

För att hålla din spermieantalet optimalt , undvika rökning, alkohol och illegala droger , eftersom dessa verksamheter kan minska spermieproduktionen. Fetma minskar också antalet spermier och du har en bättre chans att upprätthålla en god spermieantal om du vidmakthålla en genomsnittlig vikt för din längd . Ihållande värme kan tillfälligt minska antal spermier och om du och din partner försöker bli gravid, bör du undvika bastu , badtunnor , bär tight underkläder och även placera en varm bärbar dator i knät .

Previous:nothing Next:kan dricka alkohol lägre spermier ?

Relaterade artiklar


 • vad är utdrag yohimbe ?
 • inte p-piller påverkar humöret eller libido ?
 • hur du kontrollerar din livmoderhals
 • hur man använder p-piller
 • hur man kan förbättra prostata hälsa
 • Hur berätta om en spiral har halkat
 • hur man använder bondage tejp
 • hur man kan gå en bondage dejtingsajt
 • hur man använder preventivmedel svampar för födelsekontroll
 • Hur man använder en preventivmetod spole
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com