hur många aborter kan en person ha ?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-11-26
En abort är alltid tragisk händelse , oavsett av vilken anledning . Hälsoriskerna , dock ha klart överskattade av många anti-abort ideologer , särskilt jämfört med graviditet , som är en av de medicinskt mest riskfyllda villkor om att en kvinna kan gå igenom , speciellt när de är orimligt unga . Den psykiska smärta inblandad i någon abort är i särklass den mest betydande biverkningen

Betydelse

Den tidigare att en abort utförs , desto säkrare är det för patienten . Kemiska aborter-antingen genomförts via morgonen efter-piller , stora doser av p-piller eller genom att ta RU- 486-är de säkraste metoderna , med de allra flesta av dessa förfaranden har inga komplikationer att tala om . Kirurgisk abort har en liknande frekvens av större komplikationer för de flesta relativt enkla kirurgiska ingrepp , med mindre än en procent med svåra infektioner , livmodern perforeringar och andra viktiga frågor .

Funktion

Det viktigaste att tänka på när man talar om hälsorisker som abort är hur låga de är i förhållande till bär ett foster till sikt. Till exempel förekommer livmoderframfall i mer än 10 procent av graviditeterna . Infertilitet resultat ofta från extraordinära komplikationer under graviditet i mycket större omfattning jämfört med aborter . Infektioner är vanligare också, eftersom graviditeter har en markant immunsuppressiv effekt på mamman .

Funktioner

Även i andra trimestern abort är risken för dödsfall 10 gånger högre i utförandet ett foster till sikt. Majoriteten av medicinska komplikationer som deltar i abort är relaterade till anestesi , tätt följd av gemensam mindre infektioner som lätt behandlas med antibiotika. Medan en abort är aldrig en trevlig upplevelse , när det gäller hälsorisker , avger det inte medicinskt viktiga sådana , och utgör relativt lite hot mot framtiden fruktsamheten hos patienten .

Missuppfattningar

Den vanligaste missuppfattningarna om abort skapas av människor med politiska intressen i att minska antalet aborter . Vanliga myter bland annat att abort signifikant påverkan framtida förmåga att få barn , medför betydande risk för dödsfall , svår infektion och så vidare . Den primära bieffekt av en abort är emotionell , med de flesta abort patienter som rapporterade perioder av depression efter sina rutiner . En abort är ofta ett smärtsamt beslut bland relativt fattiga alternativ .

Potentiella

Flera aborter , särskilt i en kort tid , kan vara psykiskt förödande . Gå någon form av rådgivning , antingen genom en socialarbetare eller psykoterapeut , kan bidra till att behandla många av de omedelbara emotionella följderna av förfarandet . De flesta kliniker och sjukhus som utför abort förfaranden kan remittera patienter till kvalificerad vårdgivare som kan ge känslomässigt stöd och rådgivning före och efter en abort .

Previous:nothing Next:Hur gammal måste man vara att ta Plan B p-piller ?

Relaterade artiklar


 • hur man ska hjälpa en vän som har blivit våldtagen
 • hur man väljer rep att använda i träldom
 • hur man väljer en kondom
 • vad som gör någon attraherad av dig ?
 • hur du anpassar tandskydd
 • hur man gör bröst ser större
 • hur man identifierar ett offer för fysisk barnmisshandel
 • Hur du tar erektil dysfunktion mediciner säkert
 • Hur reproducera djur ?
 • hur man använder gags i träldom spela
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com